UA | RU
13 березня 2020, 12:27

Коронавірус у Чернівцях: тести завезли, ринок закрили, "прочісують" село, де живе хворий

Медики перевіряють мешканців села, де живе другий хворий. Там багато тих, хто напередодні приїхав з Італії 
Медики перевіряють мешканців села, де живе другий хворий. Там багато тих, хто напередодні приїхав з Італії 

Про це повідомляє кореспондент RegioNews.

Тест-системи для діагностики COVID-19 уже є в Чернівцях, про це на брифінгу заявив Сергій Осачук, голова Чернівецької ОДА.

Одна тест-система розрахована на сто реакцій, що дає змогу обстежити близько 33 осіб. Тест-системи розраховані саме для лабораторного центру.

"Це тест-системи, які використовує Центр громадського здоров’я.
Це не є швидкісні тести і відповідно тут важливо розуміти, що перші кілька результатів за цими тестами будуть перевірятися у Центрі громадського здоров’я, так як це було з першими відібраними зразками, які перевірялися у лондонській лабораторії ВООЗ", - зазначила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак в ефірі програми "Суть речей".

Наталія Гусак також розповіла, що наступного тижня на Буковину привезуть швидкісні тести, за допомогою яких лікар зможе перевірити, чи є у пацієнта коронавірус безпосередньо біля ліжка хворого. Результат буде відомим вже за кілька годин.

"Але ми так само розуміємо, що ці тест-системи швидкісні вони не мають такої результативності й ефективності, як тест-системи, які використовують у лабораторії. Ми розраховуємо, що ці швидкісні тести ми передамо Центру екстреної медичної допомоги та лікарям карети швидкої, яка знаходиться у КПП "Порубне", а також лікарям інфекційного відділення", - розповіла Наталія Гусак.

На карантин закрили один з найбільших ринків Західної України – Калинівський. На ринку працюватиме лише продуктовий сектор. Решта секторів закриті на карантин з 14 березня по 3 квітня. Таке рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Крім того, медики планують перевірити на коронавірус інших мешканців села Чернівецької області, де напередодні виявили інфікованого чоловіка. Про це у коментарі hromadske розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук. У цьому селі багато людей працює в Італії, і багато повернулись нещодавно. Лікарі уже почали обдзвонювати мешканців", — зазначила вона.

Стан чоловіка, у якого вчора, 12 березня, виявили коронавірус, стабільний. Його дружина, яка виявилась носієм вірусу, знаходиться на обсервації, під наглядом медиків. В жінки немає симптомі інфекційного захворювання. Контактних осіб встановили, вони під наглядом медиків.

Стан першого хворого, якого виявили 3 березня теж задовільний. Кашель послаблюється, температура в межах 37,6 градуса. Його дружина, яка перебуває в ізоляції, здорова, її тести на коронавірус негативні.

Хроніку коронавірусу можна прочитати тут.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Рушниці і тротил: у жителя Чернігівщини вилучили незаконну зброю
19 квітня 2024, 01:38
Прикордонники за допомогою дрону знищили на півдні човен окупантів
19 квітня 2024, 00:22
На Волині сталася серйозна аварія з постраждалими: зіткнулися лісовоз та вантажівка
18 квітня 2024, 23:18
У "Нафтогазі" прокоментували вибух на газопроводі у Харківській області
18 квітня 2024, 22:11
На Харківщині стався вибух на газопроводі
18 квітня 2024, 21:46
В Одесі чоловік влаштував стрілянину під час конфлікту на дорозі
18 квітня 2024, 21:12
Росіяни планують звозити сміття на українські окуповані території
18 квітня 2024, 20:43
Ситуація на фронті: за добу відбулося понад 70 бойових зіткнень
18 квітня 2024, 20:18
Житель Полтавщини отримав 15 років в'язниці за поширення кремлівської пропаганди
18 квітня 2024, 19:57
Окупанти вдарили по Харківщині ракетами С-300, поранений чоловік
18 квітня 2024, 19:39