UA | RU
08 лютого 2024, 18:41

Зеленський оголосив ім'я нового головнокомандувача ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ

Про це повідомив президент Зеленський у вечірньому зверненні, передає RegioNews.

До сьогодні Сирський був командувачем Сухопутних військ ЗСУ.

"Я призначив генерал-полковника Сирського головнокомандувачем Збройних сил України", - оголосив президент.

Олександр Сирський перед призначення на посаду головнокомандувача ЗСУ був командувачем Сухопутних військ ЗСУ. Наразі залишається невідомим, хто замість нього очолить найчисленнішу частину української армії.

Раніше посаду головкома ЗСУ обіймав Валерій Залужний. Він був призначений на цей пост ще у 2021 році, до початку повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, сьогодні, 8 лютого, президент Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провели зустріч, на якій обговорили необхідність зміни керівництва ЗСУ.

Згодом міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних сил України.

Зазначимо, RegioNews нещодавно повідомляв, що президент України не відмовився від планів звільнити головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Є інформація, що президент відправить головкома ЗСУ у відставку уже найближчим часом. Також варто чекати серйозних кадрових перестановок у структурах української армії та силовому блоці, зокрема, йдеться і про начальника Генштабу.

Інформація про можливе звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а також міністра оборони Рустема Умерова з'явилася у понеділок увечері, 29 січня. Про це повідомили низка політиків та ЗМІ, посилаючись на свої джерела. Деякі видання зазначали, що місце Залужного має обійняти шеф української розвідки Кирило Буданов.

Читайте також: Коли звільнять Залужного, і чим це може обернутися для влади

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...