UA | RU
09 жовтня 2024, 13:24

У Рівному викрили масштабну схему ухилення від мобілізації: причетні 26 медиків

фото: СБУ

СБУ та Нацполіція викрили у Рівному злочинну групу із 29 осіб, які організувала масштабну схему ухилення від мобілізації

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на СБУ та Нацполіцію.

У рамках слідства правоохоронці провели 48 обшуків та вилучили понад 14 млн грн, документацію, мобільні телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку тощо.

За даними слідства, що організувала схему 50-річна жителька Рівненського району разом зі своїм двома знайомими. До "справи" жінки залучили медичних працівників, серед яких посадовці медико-соціальних експертних комісій обласного центру.

"Оборудку організувала очільниця місцевого агентства нерухомості та дві її підлеглі, які залучили до незаконної діяльності 26 медпрацівників. Серед них – посадовці медико-соціальних експертних комісій обласного центру", - розповіли в СБУ.

У поліції також розповіли про випадок, який допоміг викрити злочинну схему. За грошову винагороду учасники схеми пообіцяли 47-річному чоловіку допомогти уникнути мобілізації, виготовивши для нього фіктивну довідку про інвалідність. За ці "послуги" жінки спершу оцінили в 11 400 доларів, а згодом збільшили ціну ще на 5 300 доларів.

Правоохоронці затримали одну з фігуранток під час отримання частини коштів. Трьом організаторкам схеми повідомили про підозру, їм загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Двом затриманим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, а третій фігурантці – домашній арешт.

Нагадаємо, правоохоронці викрили на незаконному збагаченні керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) та її сина, що обіймає керівну посаду у обласному управлінні Пенсійного фонду. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 млн доларів у різних валютах.

5 жовтня їй оголосили підозру, а 7 жовтня - взяли під варту. Повідомлялося, що начальниця Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа оформила інвалідність всім чоловікам своєї родини. Їх не мають права мобілізувати, вони можуть спокійно виїжджати за кордон.

04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...