UA | RU
08 жовтня 2020, 17:24

"Євросолідарність" вимагає від ЦВК розпустити Кременчуцьку ТВК

Причина - грубе порушення виборчого законодавства
Причина - грубе порушення виборчого законодавства
Фото з відкритих джерел

"Європейська Солідарність" подала до Центральної виборчої комісії скаргу на бездіяльність Кременчуцької міської територіальної виборчої комісії.

Про це пише RegioNews з посиланням на пресслужбу "Європейської Солідарності".

Партія вимагає визнати бездіяльність Кременчуцької ТВК з-за нереєстрації кандидатів, включених у списки кандидатів у депутати від "ЄС", протиправним і таким, що грубо порушує виборче законодавство.

Також політсила закликала ЦВК достроково припинити повноваження всього складу Кременчуцької міської територіальної виборчої комісії у зв'язку з грубим порушенням положень Конституції України і Виборчого кодексу України.

"Європейська Солідарність" також вимагає зобов'язати Кременчуцький міський ТВК після формування його нового складу невідкладно зареєструвати кандидатів, включених у списки кандидатів у депутати міської ради від "ЄС".

Нагадаємо, 29 вересня у Кременчуці ТВК всупереч закону не зареєструвала виборчий список кандидатів від партії "Європейська Солідарність" в міськраду.

2 жовтня Окружний адмінсуд Полтави скасував рішення ТВК про відмову в реєстрації списку кандидатів "Євросолідарності" до міськради Кременчука і зобов'язав повторно розглянути документи. 6 жовтня рішення суду першої інстанції підтвердив і Другий апеляційний адмінсуд у Харкові.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися