UA | RU
04 травня 2021, 23:22

Харків'яни хочуть стабільності – але нинішня влада не дає їм цього – Добкін

У людей немає впевненості у завтрашньому дні
У людей немає впевненості у завтрашньому дні

У Харкові після смерті Геннадія Кернеса городяни відчувають себе незахищеними. Вони не бачать в тих людях, які тимчасово виконують обов'язки міської влади, впевненості і захищеності.

Про це заявив міський голова Харкова (2006-2010) Михайло Добкін у програмі "Хард з Влащенко"на телеканалі " Україна 24", передає RegioNews.

"У Харкові після смерті Кернеса городяни відчувають себе незахищеними. Вони не бачать в тих людях, які тимчасово виконують обов'язки влади Харкова тих людей, які б відповідали рівню Кернеса, його думки, можливості та енергії. Там багато рухів тіла, багато бажання і багато всього. Але це на Кернеса навіть віддалено не схоже", - зазначив політик.

За його словами, сьогодні харків'яни як ніколи хочуть стабільності, щоб місто розвивалося, особливо, враховуючи той факт, що Харків – дуже патріотичне місто. Але поки в цьому плані в місті відбувається певна імітація.

"Це коли на тобі все чуже – чуже крісло, чужі ініціативи, чужа міміка, чужий спосіб ведення наради, сесій і розмов з людьми – коли все чуже і ти це все копіюєш, не робиш так, як ти вважаєш. Тому що будь-яка людина, яка претендує бути лідером величезної громади, повинна бути самостійною фігурою і особистістю. Повинен бути новим обличчям у порівнянні з тим, хто до тебе керував", - вважає Михайло Добкін.

Крім того, за його словами, все це викликає у людей ще більше переживання, а не почуття впевненості в завтрашньому дні.

Політик також зазначив, що і при Кернесі в місті не було все ідеально. "Але в глобальному плані він зумів останнім часом показати, що влада не може вирішити всі питання, але вона всією душею хоче перевтілення рідного міста", – підсумував Михайло Добкін.

Нагадаємо, Геннадій Кернес на виборах у жовтні 2020 року був обраний міським головою Харкова. 16 грудня 2020 року він помер у берлінській клініці "Шаріте" в результаті ускладнень від COVID-19.

Після смерті Кернеса в грудні 2020 року виконуючим обов'язки міського голови став секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада призначила позачергові вибори міського голови Харкова на 31 Жовтня 2021 року у зв'язку з достроковим припиненням повноважень мера Геннадія Кернеса через його смерть.

Згідно з проведеним у Харкові 28 березня соціологічним опитуванням, на виборах мера, якби вони відбулися навесні, перемогу як у першому, так і в другому турі, здобув би Михайло Добкін. Терехов зайняв би друге місце.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53
Корупційна справа Гринкевичів: оприлюднено перелік арештованого майна
25 квітня 2024, 19:44
Росія вбиває цивільних на Донеччині: 5 людей загинули, ще 8 постраждали
25 квітня 2024, 19:21