UA | RU
28 березня 2021, 17:32 9722

Терехов Ігор

Міський голова Харкова
Міський голова Харкова

Народився 14 січня 1967 року у Харкові.

Профіль у Facebook

Сторінка у Wikipedia

Освіта

1990 р. — закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю "Промислове та цивільне будівництво”. Після цього залишився у вузі на посаді стажиста-дослідника, писав кандидатську дисертацію, але не захистився.

2006 р. — закінчив Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю "Державне управління”.

2007 р. — отримав ступінь кандидата наук в галузі державного управління // РБК

Має звання "Заслужений економіст України”.

Не володіє українською мовою, у грудні 2020 року пообіцяв її вивчити.

Кар’єра і бізнес

Трудову діяльність Терехов розпочав з серпня 1990 року стажистом-дослідником у Харківському інженерно-будівельному інституті, працювавши над дисертацією.

В юності Терехов захоплювався футболом, був арбітром матчів Вищої ліги. З 1992 по 1995 рік судив 22 гри.

Як розповідав в одному з інтерв'ю український арбітр Ігор Горожанкін, Терехов став асистентом арбітра ФІФА "не тому, що добре розумівся на футболі, а тільки тому, що його батько контактував з Костянтином Віхровим (керівник українського суддівського корпусу в 90-ті.). А людина ж по м'ячу навіть не уміла вдарити. Харківські хлопці розповідали, що він відрікся від усіх і тепер не впізнає людей, з якими їв з однієї тарілки".

У 1994 році працював на харківському промисловому підприємстві ЗАТ "Укркондиціонер".

З 1997 року Ігор Терехов очолив раду акціонерів і був призначений головою правління тієї ж компанії, але вже перейменованої на ВАТ "Харківський завод "Кондиціонер". Під керівництвом Терехова завод "Кондиціонер" не пережив 90-х років. Будівлю заводу віддали під офісні приміщення та склади.

Після того, як Терехов став чиновником, підприємство оформили на його матір Вікторію.

З 1999 по 2006 рік працював начальником управління з питань підприємництва, начальником управління споживчого ринку Головного управління економіки та комунального майна Харківської міської ради.

Ігор Терехов пов’язаний із низкою комерційних структур, засновниками яких зареєстровані або його колишня дружина Олена Винник або мати – Терехова Вікторія Володимирівна:

В електронних деклараціях чиновники вказують майно і активи найближчих родичів, але колишні дружини до них не належать. Віцемер розлучився з Оленою Винник в 2014 році. Винник формально є співвласницею компаній, що контролюють як тютюнові кіоски (разом зі структурами Котвицького-Авакова), так і ринки в обласному центрі (разом зі структурами Кернеса), йдеться в публікації bihus.info. Крім того, ексдружина Терехова вказана як бенефіціар компаній, які володіють мережею медцентрів в великих містах України "Он Клінік” та "ДокторПРО”. Також мати чиновника Вікторія Терехова є засновником ТОВ "ОН Лаб”.

Як стверджує bihus.info, з 2018 року Терехов, як і Кернес, отримував дивіденди від Фенікс-капітал, їх розмір сягав 10,5 млн грн. Крім того, інвесткомпанія увійшла в управління фірмами, які отримували мільйонні підряди від міської влади:

- ТОВ "ДБК "Уровень” (частка "Фінекс-капітал” 70%) . Отримує підряди на ремонт доріг або будівництво велодоріжок. За даними порталу clarity-project за останні роки ця фірма виграла тендерів на суму 372 млн. грн., в основному від департаментів Харківської міської ради.

- ТОВ "ФК "Платіжний центр”, "Фінекс-капітал” також був до неї причетний. Зараз компанія буде реалізовувати проект "єдиного квитка” у Харкові за бюджетні кошти.

- "Фінекс-Капітал" також було співвласником ТОВ "Фірма "Асканіо” – це фірма, яка донедавна володіла будівлею, в якій розташований ресторан "Нікас”. Зараз нерухомість ресторана записана на "Кронос-Плюс” Оксани Гайсинської – дружини Кернеса. Фінансова компанія залишається власником більшої частки ТОВ "Фірма "Діана”, яка володіє Сумським ринком. До недавнього часу співвласником ТОВ "Фірма "Діана” був Данііл Прівалов, син Геннадія Кернеса. Зараз співвласниками залишаються Ольга Солоп – людина з найближчого бізнес-оточення Геннадія Кернеса.

У 2018 році екс-дружина Терехова Винник стає власницею частки аж у майже 4 мільйони гривень в статутному фонді ТОВ "Інвестиційна компанія "Лусон”. Підприємство було створене у 2011 році, його засновниками значилися підприємство Харківської облспоживспілки "Первомайський ринок” та ТОВ "Регіональний інвестиційний центр”.

У той час керівником Харківської облспоживспілки був В’ячеслав Близняк, завдяки якому, за даними "Харківського антикорупційного центру”, оточення Кернеса отримало контроль над більшістю ринків Харкова та області. Більше того, донька Близняка виявилася дружиною В’ячеслава Ткаченка – одного з двох офіційних помічників Ігоря Терехова.

Політичний бекграунд

У 2005 р. балотувався до Верховної Ради за списком "Нашої України” під номером 159. Був членом "НУ-НС”.

З 2006 року – економічний радник відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови ХОДА апарату Харківської обласної державної адміністрації.

На позачергових виборах до парламенту, які проходили в 2007 році, глава ОДА Арсен Аваков і його заступник Терехов відмовилися балотуватися від "Нашої України”.

З 2007 року був заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова.

З 2010 року – заступник Харківського міського голови Генадія Кернеса.

З 2015 року  - перший заступник міського голови.

У 2015 році обраний депутатом Харківської міської ради 7 скликання від партії "Відродження”. Член постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів.

Керівник депутатської фракції Харківської міської ради 7 скликання "Опозиційний блок - довіряй ділам”.

За результатами моніторингу "Чесно”, за депутатську канденцію пропустив понад 50% засідань своєї комісії, кандидат на відкликання.

Помічений у "гречкосійстві". В грудні 2019 року депутат Харківської міської ради фракції "Довіряй ділам” Ігор Терехов вітав дітей дитячого будинку "Сім'я" м. Харків зі святом Миколая. Вручав солодкі подарунки. Влаштував поїздку в Італію на канікули для вихованців старшого віку.

Під час кампанії з місцевих виборів 2020 року роздавав великодні паски брендовані його іменем. Був обраний до Харківської міськради від "Блоку Кернеса – Успішний Харків".

З 9 грудня 2020 року секретар Харківської міської ради та виконувач обов'язків міського голови Харкова з 17 грудня 2020 після смерті Геннадія Кернеса.

9 грудня 2020 року депутати Харківської міськради чергового скликання зібралися на першу сесію. Головувати повинен був переобраний на третій термін мер Геннадій Кернес, але він перебував у Німеччині на лікуванні.

У залі оголосили, що Кернес пропонує кандидатуру Ігоря Терехова на пост секретаря міськради. Лист із Берліна нібито було датовано 8 грудня і завізовано електронним підписом мера.

11 грудня надійшла інформація, що у Кернеса відмовили обидві нирки. 17 грудня міський голова помер.

1 січня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив, що попросив Верховну Раду призначити позачергові вибори мера міста через смерть обраного мера Геннадія Кернеса.

В кінці січня виявилося, що Терехов не надіслав до Верховної Ради двох із трьох необхідних документів для розгляду парламентом питання про призначення позачергових виборів міського голови Харкова.

Тепер Верховна Рада має  призначити позачергові вибори міського голови Харкова на 31 жовтня 2021 року. У міської ради були всі можливості зробити так, щоб голосування було призначене на останню неділю березня 2021 року. До фактичного відкладання виборів призвело затягування із вирішенням процедурних питань. Дії керівництва міськради та особисто Ігоря Терехова не містять формальних ознак порушення закону, водночас їхній результат – майже річне перебування Терехова на посаді очільника міста, не будучи обраним на вибірну посаду – дають підстави вважати, що затягування було зумисним. Зокрема, він не відправив до Верховної Ради у визначений законом час весь пакет документів необхідний для ухвалення рішення про позачергові вибори у Харкові. Відправив лише один, тобто формально виконав дію передбачену законом, але не повністю. На своє виправдання Ігор Терехов заявив, що не знав, які саме ще документи треба відправити, що мало схоже на правду. Заступник керівника офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що позачергові вибори мера Харкова не можуть призначити через "якусь чехарду з документами". Повний пакет документів очолювана Тереховим міськрада Харкова надіслала у ВР тільки коли спливли всі передбачені законом терміни, що дозволяли призначити позачергові вибори на 28 березня.

24 лютого Харківська міська рада прийняла рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Геннадія Кернеса. А 3 березня надала Верховній Раді всі необхідні документи для призначення позачергових виборів мера.

Законність перебування Ігоря Терехова на посаді секретаря міськради Харкова, а відповідно і на посаді в.о. мера викликає обгрунтовані сумніви. 5 лютого 2021 року група депутатів міськради подали позов до Харківського окружного адмінсуду про визнання протиправним і скасування рішення про обрання Ігоря Терехова секретарем. Раніше поліція і прокуратура Харкова розпочали розслідування законності перебування Терехова на посаді секретаря міськради за заявою депутатки Аліни Мустафаєвої. Депутатка наполягає на фіктивності листа від Геннадія Кернеса до міськради з представленням кандидатури Ігоря Терехова на посаду секретаря. Лист підписаний електронним підписом Кернеса. На день підписання Кернес перебував у берлінській кліниці "Шаріте" у непритомному стані і фізично не міг передати його комусь ним же уповноваженому для використання, як це передбачає закон. Тому, вважає Аліна Мустафаєва, підпис Кернеса був використаний без його згоди.

Таким чином, перебування Ігоря Терехова на посадах секретаря міської ради Харкова та виконувача обов’язки мера міста має ознаки узурпації влади.

9 грудня 2020 року обраний секретарем Харківської міської ради 8 скликання. 

1 листопада 2021 року переміг на виборах міського голови Харкова.

Сім’я

Син — Терехов Микола Ігорович, народився 22 січня 1995 року. Згідно з декларацією за 2019 рік, має дружину і дочку. Працював у Комунальному підприємстві "Харківське ремонтно-будівельне підприємство". Володіє земельними ділянками та квартирами, що записані на матір (Пазюк Алла Миколаївна) та дружину.

Син — Терехов Матвій Ігорович, народився 11 березня 2003 року. На фото зі сторінки Facebook датоване 30 серпня 2016 року Матвій у формі Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус”.

Син — Терехов Андрій Ігорович, народився 25 березня 2006 року.

Мати Матвія та Андрія — Винник (Піженко) Олена Вікторівна, народилася 9 грудня 1966 року.

Пара прожила в шлюбі 11 років, розлучилися в 2014 році — ініціатором був Терехов. Пояснив в суді, що у нього з дружиною різні погляди на шлюб, сім'ю та виховання дітей. Спору щодо поділу спільного майна не мали. ЗМІ вказують, що розлучення Ігоря Терехова та Олени Винник має достатні ознаки фіктивності.

Брат Олени — Піженко Сергій Вікторович, народився 13 червня 1972 року. Займає посаду директора Харківського міського центру зайнятості. Саме у його дружини Олени Олександрівни Котельникової Ігор Терехов орендує "Мерседес”.

Мати Ігоря Терехова — Терехова Вікторія Володимирівна, народилася 18 грудня 1932 року. Співзасновниця ТОВ "Укркондиціонер”.

Декларація

У поданій 21 травня 2020 року декларації Ігор Терехов вказує, що за попередній рік заробив 1 288 385 гривень – це його зарплата за основним місцем роботи. Грошові активи Терехова становили на день декларування 25 гривень на банківському рахунку та готівкою 120 тис.  грн, 54 тис. євро, $151 тис.

Ігор Терехов володіє цінними паперами ТОВ "КУА "ФІНЕКС-КАПІТАЛ" (пайовий закритий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд "ГЕНУЯ"): 15 000 одиниць на загальну суму 15 млн гривень.

Нерухоме майно декларанта складається з двох квартир: площами 69.80 м2 та 29,5 м2. Обома квартирами Ігор Терехов володіє на рівних правах з матір’ю.

Власного автомобілю у Ігоря Терехова, згідно декларації, немає. Він орендує Mercedes-Benz GL 350 CDI 2013 року в громадянки Котельникової Олени Олександрівни.

Терехов також задекларував швейцарський годинник Omega Speedmaster Automatic з жовтого металу, не вказавши його вартість. Коштувати такий годинник може від $10 тис до $36 тис.

Боргові зобов’язання Ігоря Терехова становлять 10 млн 081 тис. 600 грн. Ці гроші він винен громадянці Крімерман Ладі Олександрівні. (*Дати набуття ним у власність цінних паперів ТОВ "КУА "ФІНЕКС-КАПІТАЛ" та отримання позики співпадають).

Скандали

У 1996 році, як пишуть ЗМІ, начебто проти Ігоря Терехова була порушена кримінальна справа за ухиляння від сплати податків, сам він був оголошений у розшук як особа, що переховується від слідства.

В 2016 році Ігор Терехов був прописаний в домі скандального ексміліціонера Олексія Баркова. У 2000-х роках людина на ім'я Олексій Анатолійович Барков працювала в Орджонікідзевському райвідділі міліції Харкова, потім – начальником Московського райвідділу міліції Харкова, у 2008 чоловік на ім'я Олексій Барков був начальником Харківського міського управління міліції (з 31 січня по 5 вересня 2008 року), а згодом заступником начальника ГУ МВС України в Харківській області. У пресі його ім'я пов'язувалося з численними скандалами.

В декларації за 2015 рік Ігор Терехов засвітив квартиру площею близько 200 квадратів, орендовану у екс-депутата облради від Партії регіонів Олександра Красноголовця. За даними ріелторів, житло такої площі може обходитися орендарю в суму від 10 до 50 тисяч гривень на місяць.

У жовтні 2020 року поліція Харківської області відкрила кримінальне провадження через концерт Ольги Полякової в Харкові. Співачка дала концерт з нагоди Дня працівника освіти. Також на заході був Терехов — він теж вітав вчителів. У прес-службі обласної поліції уточнили, що в місті діє карантин. А стадіон на профспілковому бульварі зібрав близько 2 тис. чоловік.

У листопаді 2020 журналісти "Схем” опублікували розслідування, згідно з яким чоловік, дуже схожий на Ігоря Терехова, відвідував офіс бізнесмена Бориса Кауфмана.

"17 листопада з офісу Кауфмана виходить чоловік. Це віцепрем'єрміністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський. А через кілька днів — чоловік, схожий на заступника міського голови Харкова Ігоря Терехова”. Журналісти уточнюють, що відвідувач був у компанії Ігоря Котвицького — бізнес-партнера сім'ї Авакова. Схожий на харківського чиновника чоловік сів до автомобілю Котвицького та разом з ним поїхав. ЗМІ також писали, що Аваков здійснює "ручне керування" Тереховим через скандального бізнесмена Павла Фукса, проти підприємств якого нещодавно РНБО запровадило санкції і якого в Росії заочно заарештували та оголосили в міжнародний розшук. Про свою близькість з Аваковим розповідав і сам Терехов в інтерв’ю.

Узурпація влади в Харков

Окремим епізодом в історії з призначенням позачергових виборів міського голови Харкова можна вважати скандал під час засідання сесії міськради 24 лютого 2021 року – на ній одним з питань було ухвалення рішення про припинення повноважень Харківського міського голови Генадія Кернеса – це рішення було необхідне для того, щоб Верховна Рада могла призначити вибори мера Харкова. Під час сесії до президії вийшли представники "Партії Шарія", розгорнули плакати. Терехов намагався вгамувати представників "Партії Шарія", але не зміг і йому на допомогу прийшли представники праворадикальної організації "Нацкорпус", які невідомо як потрапили до міськради. Вони напали на представників "Партії Шарія", розпочалася бійка, частина депутатів почала вимагати сесію завершити.  Існують підозри, що представники "Нацкорпусу" потрапили в міськраду за сприянням Терехова. Активність Нацкорпусу часто і обгрунтовано пов’язують із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, якого також вважають  особою прямо зацікавленою в тому, щоб Ігор Терехов став мером Харкова. ЗМІ також писали, що у боротьбі з політичними конкурентами Терехову сприяє ще одна праворадикальна організація – "Фрайкор".

Корупційні скандали

В кінці березня 2021 року НАЗК почало перевірку факту перемоги у 80% тендерів на ремонт будинків Харкова компанією, в якій на керівній посаді перебував старший син Ігоря Терехова. Раніше НАЗК почало розслідування джерел фінансування наружної реклами Ігоря Терехова, яка, за оцінками депутатів міськради, коштувала в місяць стільки ж, скільки Терехов заделарував як свій річний дохід.

НАЗК також цікавиться джерелами фінансування реклами Ігоря Терехова в Харкові. Депутат Харківської міськради від "Слуги народу" Аліна Мустафаєва заявила, що звернулася до Національного агентства щодо запобігання корупції із запитом про витрачені кошти на розміщення 400 білбордів із привітаннями Терехова жінок з 8 березня. За підрахунками Мустафаєвої, ця рекламна кампанія коштувала як мінімум 1,6 млн. Грн.

За словами Мустафаєвої, "якщо ми подивимося декларацію за 2019 рік пана Терехова, то ми побачимо, що його офіційний дохід становить 1,5 млн грн, іншого немає. Відповідно виникає питання, що за місяць Ігор Олександрович витратив свій річний дохід за 2019 рік?"

Депутат міськради також вказує, що "це не соціальна реклама тому, що рішення виконкому не було і навіть якщо б це була соціальна реклама, то там не повинно було бути написано, що вітає секретар міськради. Там повинно було бути написано "міська рада". Чому саме пан Терехов мав розміщуватися на бордах?". Мустафаєва додала, що НАЗК офіційно звернулося до Терехова з вимогою пояснень.

На сесії Харківської міської ради 20 квітня 2021 року, як заявила депутат Харківської міськради від "Слуги народу" Аліна Мустафаєва, з ініціативи Ігоря Терехова була виділена земля для фірм, пов'язаних з головою МВС Арсеном Аваковим.

Зокрема, у переліку компаній, яким міськрада виділила земельні ділянки 20 квітня, виявилося Приватне акціонерне товариство "Инвестор", якому виділяється ділянка за адресою Сумська, 88. Це підприємство належить родині Авакова.

Крім того, на тій же сесії буда виділена земля по проспекту Московському, 257 медичному центру "ОН Клиник", співзасновником і бенефіціаром якої виступає колишня дружина Терехова Олена Винник.

Провал боротьби з COVID-19

14 березня 2021 року всупереч попередженням харківських медиків Харківська міська  рада влаштувала масові гуляння на Масляну. Фоторепортажі свідчать про масове порушення вимог карантину. Ігор Терехов також брав участь у заході, на всіх фото він без маски. У подальшому виконувача обов’язків мера багато разів помічали на публічних заходах, які відбувалися із грубими порушеннями карантину. Харків саме у цей період вийшов на одні з найвищих показників захворюваності на COVID-19 в Україні.

В березні 2021 року Ігор Терехов потрапив у скандал з невиконаною обіцянкою не підвищувати до кінця опалювального сезону тарифи на опалення та гарячу воду. Про це він заявив ще у січні і навіть розмістив в Харкові відповідні білборди, але у лютому і березні харків’янам приходили платіжки з підвищеними сумами, на що вони вже неодноразово скаржилися.

ЗМІ писали, що Терехов займається плагіатом у своєму піарі, зокрема, нещодавно презентований особисто в.о. мера Харкова Ігорем Тереховим у Харківській міськраді "новий чат-бот" для боротьби з розповсюдженням наркотиків насправді був запущений понад рік тому без участі мерії.

8 квітня 2021 року в Telegram-каналі "Харьков. Бои без правил" з’явилася інформація про те, що під час, того як у Харкові лютує пандемія т.в.о. мера Харкова у компанії депутата Харківської облради, екскерівника "Харьковских Известий" Ганною Кузнєцовою відпочивав в дорогому готелі у Туреччині. Цей же Telegram-канал опублікував у себе інформацію про те, що Терехов зупинився в готелі Maxx Royal Belek Golf Resort і заплатив понад 10 тисяч євро. Причому сам Терехов 6 квітня розмістив у своєму Telegram-каналі інформацію про те, що він перебуває з робочим візитом на турецькому заводі по виробництву автобусів "Карсан".

7 квітня 2021 року в переддень Дня Перемоги Терехов влаштував у мерії урочистий прийом з нагоди 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Попри те, що в прийомі брали участь ветерани дуже похилого віку, Тереховим знову були проігноровані вимоги щодо соціальної дистанції та масок.

Напад охоронців Терехова на журналіста RegioNews

Ввечері 13 травня 2021 року охоронці Терехова напали на журналіста RegioNews Іллю Колтунова, коли той намагався поставити тимчасовому очільнику міста питання щодо увічнення пам'яті Генадія Кернеса.

Інцидент стався на проспекті Ювілейному, на території Салтівського житлового масиву Харкова під час зустрічі Терехова з мешканцями. Попри заяву організаторів зустрічі, що Терехову "можна буде поставити всі питання, які вас цікавлять", в.о. мера, щойно почув від журналіста RegioNews запитання про те, як він збирається увічнювати пам'ять Кернеса і чому досі нічого для цього не було зроблено, повернувся до журналіста спиною та почав тікати.

В той же час кілька чоловіків кремезної статури - охоронців Терехова почали поводитися агресивно, накинулися на журналіста, перешкоджаючи йому спілкуватися з Тереховим. У Іллі Колтунова намагалися вихопити з рук мікрофон, штовхали його, погрожували і ледь не повалили на землю.

На вимоги журналіста припинити перешкоджати його професійній діяльності, надати можливість поставити питання посадовій особі та викликати поліцію охоронці Терехова не реагували. В підсумку Терехов сів в автомобіль та залишив місце зустрічі, так і не відповівши на поставлене питання.

В Національній Спілці Журналістів України, коментуючи інцидент, заявили: "Коли охоронці або група підтримки чиновника починає штовхати журналіста, погрожувати або зькувати, то це абсолютно неприпустимо і обурливо".

В коментарі RegioNews голова парламентського комітету, народний депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич заявив, що його комітет на своєму засідання розгляне інцидент з нападом охоронців Терехова на журналіста.

 

 


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Сухопутних військах назвали втрати РФ за квітень
02 травня 2024, 00:45
Житель Києва викликав поліцію, бо забув, де припаркував машину
01 травня 2024, 23:45
У Новій пошті прокоментували ракетний удар по сортувальному депо в Одесі
01 травня 2024, 23:37
Зеленський звільнив очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
01 травня 2024, 23:23
Росіяни атакували Одесу балістикою: виникла потужна пожежа, багато постраждалих
01 травня 2024, 22:51
Мер Ірпеня відсторонив першого заступника через скандал про розкрадання коштів
01 травня 2024, 21:45
У Золочеві зросла кількість поранених внаслідок авіаудару
01 травня 2024, 20:57
Росіяни продовжують атакувати на 7 ділянках фронту, найгарячіше – на Авдіївському напрямку, – Генштаб
01 травня 2024, 20:21
На Франківщині сталася масштабна пожежа: на підприємстві горів склад
01 травня 2024, 19:56
Прикордонники завдали влучних ударів по ворожих позиціях: відео
01 травня 2024, 19:21
 
Недопад Григорій Вікторович
Голова Волинської обласної ради
Діденко Григорій Віталійович
Голова Одеської обласної ради
Лабазюк Віолета Олександрівна
Голова Хмельницької обласної ради
Всі досьє »