UA | RU
08 квітня 2021, 14:50

Вітренко начебто не йде, але кандидатів на його посаду розглядають, - ЗМІ

Більшість з них претендували на посаду міністра енергетики ще в 2020 році
Більшість з них претендували на посаду міністра енергетики ще в 2020 році
Фото з відкритих джерел

Серед потенційних кандидатів на посаду міністра енергетики наразі є п'ять людей. Більшість з них були кандидатами на цю посаду ще в 2020 році.

Про це повідомляє LB.ua, передає RegioNews.

На посаду міністра енергетики зараз розглядають потенційні кандидатури п'яти осіб.

Перший ймовірний претендент – Ольга Бєлькова, колишня народна депутатка. У минулому – заступниця голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. З червня 2020 року очолює міжнародний напрямок компанії "Оператор ГТС України". Ольга відмовилася від коментарів на тему можливого призначення міністром, - повідомляє видання.

Наступний гіпотетичний кандидат – Андрій Фаворов – з кінця 2018 року по квітень 2020 року очолював газовий бізнес НАК "Нафтогаз України". Фактично він замінив у компанії Юрія Вітренка, якого у травні 2020 року було звільнено за скороченням штатів. Він теж відмовився від коментаря.

Третій – Максим Немчинов – чинний заступник міністра енергетики, відповідає за нафтогазовий напрямок.

Четвертий – Юрій Гнатюк – директор ДП "Енергоринок".

І Немчинов, і Гнатюк в коментарі сказали, що предметної розмови з приводу можливості призначення на пост міністра з ними не було, але в принципі вони відкриті до діалогу на цю тему.

П'ятий – Олег Семінський – народний депутат (фракція "Слуга народу"), заступник голови комітету з енергетики та ЖКГ. Також відмовився від коментаря на цю тему.

Як повідомлялося, сьогодні Вітренко спростував чутки про свою відставку. В.о. міністра енергетики перебував з візитом у Досі, столиці Катару.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Юрій Вітренко написав заяву про звільнення. Про свою відставку він нібито почав говорити близько двох тижнів тому.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики