UA | RU
25 лютого 2021, 16:06

Депутати Чернівців закликали Зеленського розпочати судову реформу через ситуацію із вироком Сергієві Стерненку

Звернення підтримали на сесії міськради більшістю голосів
Звернення підтримали на сесії міськради більшістю голосів
Фото promin.cv.ua

Депутати Чернівецької міськради у зверненні до керівництва держави закликали дати оцінку ситуації та розпочати процес повноцінного реформування судової системи.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на ІА АСС.

Сьогодні під час сесії Чернівецької міської ради депутати прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України, Генерального прокурора України та Уповноваженого з прав людини щодо ситуації, яка склалася із судовим вироком громадському активістові Сергієві Стерненку.

Пропозицію включити до порядку денного сесії відповідне звернення до керівництва країни подала депутатка фракції "Європейська Солідарність" Ганна Скорейко, текст звернення зачитав із трибуни депутат від фракції "Єдина Альтернатива" Тарас Прокоп.

Справа Стерненка вчергове підкреслила необхідність реформи судової системи. Тому депутатський корпус Чернівецької міської ради висловлює глибоке занепокоєння фактом порушення прав людини. Закликаємо Президента України, Генерального прокурора, депутатів Верховної Ради України та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини дати належну оцінку ситауції та розпочати процес повноцінної реформи судової системи через забезпечення справедливого та неупередженого розгляду судових справ, - йдеться у зверненні.

Після включення у порядок денний відповідного проєкту рішення про розгляд цього звернення, депутати більшістю голосів підтримали це рішення. Зокрема, 28 депутатів проголосували "за".

Як повідомлялося, 23 лютого у Харкові і Чернівцях люди вийшли на акцію підтримки Сергія Стерненка. Вони заявляють, що привертають увагу до питання справедливості та корумпованості українських судів.

Того ж дня Львівська облрада звернулася до Зеленського та Венедіктової через вирок Стерненку. Вимагають забезпечити неупереджений розгляд апеляції і реформування судової системи.

Під Офісом президента протести проти вироку Стерненка переросли в зіткнення. Зіткнення почалися після того, як до правоохоронців кинули запалений фаєр.

Організатори протестів проти вироку Стерненку анонсували продовження акції в суботу. Вони заявили, що акція протесту буде безстроковою.

Нагадаємо, в Одесі суд відправив активіста Стерненка у в'язницю на 7 років. Його визнали винним у тому, що він викрав людину.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики