UA | RU
05 січня 2021, 12:44

Рейтинг президентської партії "Слуга народу" впав до 22%

Оприлюднений свіжий рейтинг партій, які українські громадяни хотіли би бачити в Раді
Оприлюднений свіжий рейтинг партій, які українські громадяни хотіли би бачити в Раді
Фото з відкритих джерел

Якби вибори до Верховної ради проходили на початку січня 2021 року, то 5%-ий бар'єр з високою ймовірністю подолали б чотири партії. Ці політсили і зараз представлені в парламенті.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", передає RegioNews.

У парламентському рейтингу лідирує партія "Слуга народу", яку готову підтримати 21,6% серед тих, хто готовий голосувати і визначився з вибором. За партію "Опозиційна платформа - За життя" готові проголосувати 17,4%, партію "Європейська солідарність" - 14,5%, партію "Батьківщина" - 10,9%.

Мають високі шанси потрапити в Раду партії "Українська стратегія Гройсмана" (5,7%) та Радикальна партія (5,6%).

Крім того, віддали б свої голоси за партію "За майбутнє" - 3,7%, за партію "Свобода" - 3,2%, за "УДАР Віталія Кличка" - 3,1%, за "партію Шарія" - 2,9%, за партію "Голос" і "Сила і честь" - по 2,8%, за партію "Наш край" - 2,2%.

Опитування проведено Соціологічною групою "Рейтинг" 2-4 січня 2021 року серед 2500 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування: CATI (computer-assistedtelephoneinterviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за опитуванням КМІС, за пів року рейтинг Зеленського впав на 10%, "слугам” довіряють менше, а соціологи-керівники Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Центру Разумкова та КМІС на підсумковій пресконференції повідомили, що "Слуга народу” втрачає лідерство у рейтингу партій.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики