UA | RU
30 грудня 2020, 11:46

За пів року рейтинг Зеленського впав на 10%, "слугам” довіряють менше — КМІС

Не довіряють чинному президенту 59,6% опитаних громадян
Не довіряють чинному президенту 59,6% опитаних громадян
Фото: Офіс президента

Якби вибори президента України відбулися в грудні 2020 року, чинний президент Володимир Зеленський зміг би отримати найбільшу кількість голосів, однак за пів року його рейтинг впав з 37,6% до 27,7%.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, передає RegioNews.

Респондентам запропонували два списки кандидатів. Згідно із першим списком, найбільшу підтримку має Володимир Зеленський (27%). Друге і третє місця ділять Юрій Бойко (14,7%) і Петро Порошенко (13,7%).

Далі йдуть Віктор Медведчук (8,7%), Юлія Тимошенко (7,5%), Олег Ляшко (6,3%), Володимир Гройсман (5,5%), Сергій Притула (4,1%), Дмитро Разумков (3,4%).

У другому списку були відсутні Віктор Медведчук і Дмитро Разумков. У цьому випадку також найбільшу підтримку має Зеленський, якого підтримали б 27,7% громадян, які визначилися з вибором. На другому місці – Юрій Бойко (20,8%), на третьому – Петро Порошенко (14,2%). Далі йдуть Юлія Тимошенко (7,3%), Ігор Смешко (6,5%), Олег Ляшко (6,2%), Володимир Гройсман (6%), Сергій Притула (3,8%).

Володимир Зеленський залишається політиком, якому українці довіряють найбільше — 32,8%. Водночас не довіряють чинному президенту 59,6% опитаних громадян. Баланс довіри-недовіри до глави держави становить -26,8%.

Також втрачає лідерство президентська партія "Слуга народу”. Рейтинг партій очолюють "ОПЗЖ" (23,1% серед респондентів, які визначилися з вибором), "Слуга народу" (20,9%), "Європейська Солідарність" (14,1%) і "Батьківщина" (9,8%).

Свіжий рейтинг партій: кого українці підтримають на виборах в Раду

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування з 17 до 23 грудня 2020 року по всій території Україні за виключенням окупованих Росією територій. Методом особистого інтерв’ю було опитано 1200 респондентів.

Нагадаємо, "Слуга народу” втрачає лідерство у рейтингу партій. Різниця між рейтингами трьох політсил знаходиться в межах похибки.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...