UA | RU
03 грудня 2020, 19:14

Корупція заступника Єрмака Татарова: у Венедіктової відповіли на звинувачення НАБУ в зриві спецоперації

Вчора, 2 грудня в НАБУ заявили, що Венедіктова вивела зі справи прокурорів напередодні врученні підозри працівникові Офісу президента
Вчора, 2 грудня в НАБУ заявили, що Венедіктова вивела зі справи прокурорів напередодні врученні підозри працівникові Офісу президента
Фото: із відкритих джерел

В Офісі генерального прокурора заявили, що коли змінювали слідчих САП у справі квартир для Нацгвардії, в якій фігурує заступник голови Офісу президента Олег Татаров, діяли "виключно у межах закону та визначених повноважень".

Відповідна заява оприлюднена на сайті Офісу генерального прокурора, передає RegioNews.

У Венедіктової заявили, що змінили 1 грудня групу прокурорів у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України, яка розслідується детективами НАБУ "у зв’язку з тим, що справа набула резонансного статусу”

З метою забезпечення швидкого, повного, неупередженого, всебічного та ефективного дослідження усіх обставин кримінального провадження, Генеральним прокурором дійсно було прийнято рішення про включення Генерального прокурора до складу групи”, - йдеться в повідомленні ОГПУ.

Також в Офісі генпрокурора пояснили, що включили до складу групи прокурорів в.о. керівника САП Максима Грищука і призначили старшим групи начальника управління САП Андрія Довганя "з метою досягнення ефективного досудового розслідування та вивчення обставин справи по суті”.

Також у Венедіктової заявляють, що такі дії Генпрокурора відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства, не потребували жодних узгоджень з жодною особою або органом досудового розслідування.

В заяві зазначається, що зміна групи прокурорів "не впливає на проведення слідчих розшукових дій в рамках досудового розслідування кримінального провадження”.

В Офісі генерального прокурора також заявили, що офіційна заява НАБУ про зрив спецоперації із вручення підозри заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову, яка була розміщена на сайті НАБУ, є спробою "публічної дискредитації, як керівника правоохоронного органу, так і його працівників.

Нагадаємо, раніше ми писали, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова щодо можливої причетності до фальсифікації експертизи по справі Максима Микитася.

Пізніше журналіст Юрій Бутусов заявив, що НАБУ підготувало підозру заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову, яку планують вручити найближчим часом.

Максим Микитась заявив, що автором схеми, по якій він втратив контроль над будівельною компанією "Укрбуд”, був нинішній заступник голови Офісу президента Олег Татаров.

Також Юрій Бутусов заявив, що Венедіктова зірвала операцію по затриманню замголови Офісу президента Татарова, вона відсторонила від справи Татарова всіх чотирьох прокурорів, які прийняли рішення його затримати

Під час суду Микитась дав свідчення про корупцію заступника Єрмака Татарова і надав докази того, що Олег Татаров керував процесом надання хабаря експерту МВС.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
Україна повернула з окупації ще трьох дітей
29 березня 2024, 13:12
Зеленський провів перше засідання РНБО в оновленому складі: названо пріоритетні завдання
29 березня 2024, 13:04
На Дніпропетровщині ворожий дрон влучив в авто: є загиблий
29 березня 2024, 12:59
Житель Чернігівщини надавав окупантам інформацію про учасників АТО
29 березня 2024, 12:43
На Житомирщині затримали ділків, які постачали до РФ граніт для виготовлення пам’ятників загиблим окупантам
29 березня 2024, 12:13
Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування стосовно офіцера з Апарату ЗСУ
29 березня 2024, 12:09
Україна повернула тіла 121 полеглого захисника
29 березня 2024, 11:58
Пошкоджено енергетичні об'єкти в шести областях України, — Шмигаль
29 березня 2024, 11:41
Росіяни атакували Берислав: постраждав чоловік
29 березня 2024, 11:37
Жителька Сумщини шпигувала за Силами оборони та наводила російські авіабомби
29 березня 2024, 11:22