UA | RU
27 листопада 2020, 12:01

Єрмак після скандалу зустрівся з Уманським та прийняв його відставку

Він стверджує, що в Уманського "були всі умови для нормальної роботи”
Він стверджує, що в Уманського "були всі умови для нормальної роботи”
Фото: із відкритих джерел

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак прийняв відставку свого радника та ексміністра фінансів Ігоря Уманського, який раніше заявив про масштабне розкрадання коштів із COVID-фонду на “Великому будівництві”.

Про це Єрмак повідомив у Facebook, передає RegioNews.

Сьогодні я зустрівся зі своїм колишнім радником Ігорем Уманським. Сказав йому наступне. У нас нульова толерантність до корупції – це неодноразово повторював президент Володимир Зеленський, і це базова цінність внутрішньої культури нашої команди. Також я повторив те, що сказав йому по телефону раніше – вважаю неправильним приймати заяву про відставку не від нього особисто, а прочитати про це в інтернеті", – написав Єрмак.

Глава Офісу президента додав, що поважає роботу і професійний шлях Ігоря Уманського, тому запросив його на посаду радника.

Він вважає, що для Уманського нібито були створені "усі можливості, аби донести будь-яку необхідну інформацію до керівництва держави, до Уряду та правоохоронної системи”.

За останні місяці в Офісі президента України було достатньо нарад за участі представників усіх силових та контролюючих органів, на яких Ігор Уманський міг поставити будь-які питання та передати будь-які аналітичні матеріали. Він мав абсолютну свободу і всі можливості для цього”, - стверджує Єрмак.

Нагадаємо, 12 листопада позаштатний радник глави Офісу президента і екс-міністр фінансів Ігор Уманський заявив, що написав заяву на звільнення.

Пізніше він розповів про махінації при будівництві доріг за рахунок COVID-фонду і заявив, що кошти привласнили шість компаній, які постійно виграють тендери в програмі "Велике будівництво". Він стверджує, що Міжнародний валютний фонд відмовився надавати другий транш Україні саме через перерозподіл грошей "ковідного фонду" на будівництво доріг.

Крім того, він заявив, що за 8 місяців могли бути створені умови для протистояння другій хвилі коронавірусу, проте близько 36 млрд гривень пішли на "Велике будівництво", де були розкрадені "дорожнім картелем". А глава Офісу президента Андрій Єрмак за півтора місяці не зміг влаштувати йому зустріч із Зеленським для обговорення цієї проблеми.

Після заяв Уманського ЗМІ дізналися, які саме компанії входять в так званий "дорожній картель". За даними ЗМІ, шість компаній отримали 36 млрд грн на будівництво доріг, а керують ними люди Коломойського, друзі нардепа Юзика і близькі мера Одеси Геннадія Труханова.

Згодом RegioNews з’ясував, що під час реалізації програми "Велике будівництво” при будівництві доріг використовуються "схеми” субпідрядів, додаткових угод та націнок на асфальтобетонній суміші.

У статті "Схеми "Великого будівництва"-2: малювання цін "від ліхтаря" та освоєння коштів за незроблені дороги” ми також писали, що чиновники автодорів самі малюють ціни на будматеріали, а фірми "дорожнього картелю" освоюють бюджети за ще не виконані ремонтні роботи.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Росіяни видихнуться, саме в цей час у нас буде шанс наступати, – військовий експерт
26 квітня 2024, 18:20
На Херсонщині в полі трактор підірвався на міні
26 квітня 2024, 17:59
У Дніпрі судитимуть командира взводу, який вимагав з підлеглих 600 тис. гривень за нарахування бойових виплат
26 квітня 2024, 17:46
Понад 1 млрд грн збитків: російському генералу оголосили підозру за розграбування ЧАЕС
26 квітня 2024, 17:38
Більше ніж 800 громад розпочинають роботу з новим державним реєстром - реєстром адрес. Навіщо він знадобився
26 квітня 2024, 17:23
Президент звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ
26 квітня 2024, 17:10
Під Бахмутом прикордонники знищили бліндаж окупантів та склад БК
26 квітня 2024, 17:05
На Харківщині ворожий дрон влучив в авто волонтерів: є поранені
26 квітня 2024, 16:58
У Києві терміново евакуюють дві лікарні через заяви про можливий удар
26 квітня 2024, 16:36
Страждав від лудоманії: у Харкові чоловік застрелив дружину та доньку
26 квітня 2024, 16:28