UA | RU
12 листопада 2020, 12:35

Стали відомі результати виборів-2020 у Житомирській області

До обласної ради обрано 64 депутати
До обласної ради обрано 64 депутати

За інформацією, яка надійшла до секретаріату Центрвиборчкому від територіальних виборчих комісій та розміщена на офіційному сайті ЦВК, встановлено результати місцевих виборів до Житомирської обласної ради та у містах Житомир, Бердичів та Коростень.

RegioNews підготував інфографіку офіційних результатів, оприлюднених Центральною виборчою комісією.

Так, до Житомирської обласної ради обрано 64 депутати від 9 партій. Найбільша фракція буде у президентської партії "Слуга народу" (11 мандатів) у "Європейської солідарності" та партії "Наш край" у майбутній облраді буде по 9 мандатів у кожної.

У місті Житомир міським головою в першому турі обрано Сергія Сухомлина - чинного мера, який йшов на вибори від партії "Пропозиція". До Житомирської міськради увійшли 6 партій. Найбільша кількість депутатів буде у партій "Пропозиція" (16) та "Слуга народу" (7).

У місті Бердичів мером обрано також представника партії "Пропозиція" Сергія Орлюка. За кількістю голосів у міськраді, куди пройшли 7 партій, лідирує "Європейська Солідарність" (8 мандатів). Відразу у трьох партій: "Пропозиція", "Слуга народу" та ОПЗЖ у міськраді Бердичева буде однакова кількість мандатів – 6.

У місті Коростень міським головою став висуванець партії "Наш край" Володимир Москаленко, а до міськради пройшли 8 партій. Найбільші фракції будуть у "Слуги народу" та ОПЗЖ (по 8 мандатів у кожної).

Раніше повідомлялося, що стали відомі результати виборів-2020 у Харківській та Кіровоградській областях.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики