UA | RU
14 жовтня 2020, 14:42

Всеукраїнське опитування Зеленського може проводитися за межами дільниць - Разумков

Грошей на проведення опитування Рада не виділяла
Грошей на проведення опитування Рада не виділяла
Фото: з відкритих джерел

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що проведення всеукраїнського опитування 25 жовтня навряд чи буде можливо на самих виборчих дільницях і швидше за все буде відбуватися за їх межами.

Як передає RegioNews, про це Разумков заявив під час брифінгу.

"Станом на сьогодні, на скільки я пам’ятаю, все, що залежало від Верховної Ради, додаткових коштів на проведення якихось опитувань не передбачено, наскільки мені відомо, законів не було прийнято, які б дозволяли проводити саме Центральній виборчій комісії, проводити їх на виборчих дільницях також навряд буде можливо. Це може відбуватися за межами виборчої дільниці, як будь-яка інша ініціатива, як коли проводиться вибори - йде екзит-пол", - розповів він.

Разумков підкреслив, що державний бюджет України та прийняті зміни до нього не передбачають коштів на проведення опитування.

Якщо ми говоримо про кошти державного бюджету та зміни до держбюджету, такі питання не виносилися. Станом на сьогодні ініціатив, які б були зареєстровані в якості змін до головного бюджету немає, тому я думаю, що це будуть якісь інші шляхи вирішення питань для його фінансування. Які? На жаль, я відповісти не можу", - сказав спікер парламенту.

Нагадаємо, 13 жовтня Зеленський анонсував всеукраїнське опитування 25 жовтня.

Одночасно у ЦВК заявили, що не знають нічого про всеукраїнському опитуванні Зеленського.

У КВУ заявили, що проведення опитувань у день виборів не передбачено Виборчим кодексом.

Тоді ж в Офісі президента пояснили, що опитування в день виборів не буде мати юридичних наслідків. Також у "Слуги народу" розповіли, хто і як буде проводити опитування від Зеленського.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики