UA | RU
10 червня 2020, 11:46

Порошенко приїхав на допит в ГБР

П'ятий президент України заявив, що чекає вибачень від співробітників ДБР
П'ятий президент України заявив, що чекає вибачень від співробітників ДБР

Петро Порошенко приїхав на допит в Державне бюро розслідувань у справі про незаконне переміщення через кордон картин, виставлених у музеї Гончара.

Про це пише RegioNews з посиланням на НР.

Порошенко прибув на допит без маски і став говорити про те, що ДБР заборонила українцям дивитися картини, виставлені їм в музеї Гончара.

Я глибоко переконаний, що вони (представники ДБР — ред.) повинні зараз сказати: вибачте, Петро Олексійович, ми закриваємо цю справу, ми приносимо Вам вибачення, а всі, хто причетний до цього злочину, буду покарані", — сказав Порошенко перед допитом.

Допит стосується переміщення через кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається з 43 картин всесвітньо відомих художників.

Перед прибуттям Порошенко його прихильники влаштували "вернісаж" з відомих картин, "відфотошоплених" за участю Зеленського, Венедиктової, Коломойського.

Прямо зараз акція протесту під ДБР! Долучайтеся

Опубліковано Європейська Солідарність Вівторок, 9 червня 2020 р.

Нагадаємо, 4 червня, Печерський райсуд Києва прийняв рішення про примусовий привід Петра Порошенка для допиту в якості свідка в кримінальному провадженні, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей.

Сьогодні ж Порошенко викликають на допит в ГБР в ще одному провадженні, в якому досліджуються обставини законності зняття інформації під час проведення міжнародних переговорів за участю Президента України і високопоставлених посадових осіб іноземних держав".

Петра Порошенко вже викликали в ГБР відразу на два допиту: по справі про переміщення через митний кордон 43 картин, другий стосується плівок Деркача. Але Порошенко на допити не прийшов.

Як відомо, 26 травня п'ятий президент України, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко з дружиною Мариною відкрив у музеї Івана Гончара виставку картин художників з українськими коренями з власної родинної колекції. Також Петро Порошенко іронічно подякував керівників правоохоронних органів за "прискорення" відкриття виставки.

Фото: Страна.ua

В той же день Порошенко повинен був прийти на допит в ГБР у справі контрабанди картин, але, за словами адвоката Ігоря Голованя, ні сам Порошенко, ні його дружина повісток не отримували.

Після відкриття виставки приїхали співробітники ДБР і виламали двері в музей, застосувавши силу до журналістів та народних депутатів. Силовики штурмували будівлю музею, не надавши жодних дозвільних документів.

Директор музею Гончара звернувся в поліцію з приводу неправомірних дій працівників ДБР.

Суд відправив під арешт колекцію картин Порошенко

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
На півдні України військові збили два російські дрони
26 квітня 2024, 10:21
Доба на Донеччині — росіяни вбили п'ятьох людей
26 квітня 2024, 09:57
Безугла радить ухилянтам за кордоном відмовитися від українського громадянства
26 квітня 2024, 09:35
Обстріли Харківщини: за добу отримали поранення 13 мирних жителів регіону
26 квітня 2024, 09:14
Понад 300 ударів ворога за добу: інформація від Запорізької ОВА про наслідки обстрілів
26 квітня 2024, 08:49
Інтенсивність зростає: Генштаб ЗСУ повідомив про 114 бойових зіткнень за добу
26 квітня 2024, 08:34
Суд обрав запобіжний захід міністру Сольському
26 квітня 2024, 08:16
Телепортувався на той світ: військові показали відео знищення окупанта біля Роботиного
26 квітня 2024, 08:03
Внаслідок обстрілів Херсонщини отримали поранення шестеро людей
26 квітня 2024, 07:49
Тікав від поліції у комендантську годину: в Запоріжжі п'яний водій влаштував ДТП
26 квітня 2024, 04:00