UA | RU
03 червня 2020, 16:55

Зеленський пояснив, чому призначив Петрова головою Закарпатської ОДА

За словами президента, Петрова бояться місцеві контрабандисти
За словами президента, Петрова бояться місцеві контрабандисти

Під час поїздки в Хмельницьку область Володимир Зеленський пояснив, чому призначив офіцера СБУ Олексія Петрова головою Закарпатської облдержадміністрації.

Про це пише Regionews з посиланням на РБК Україна.

За словами Зеленського, великі місцеві контрабандисти домовлялися або залякували попередніх керівників.

На Закарпатті болюче питання. Поставив я губернатором офіцера СБУ, тому що будь-якого іншого купують місцеві еліти або купують інші еліти, які продають каву... їх купують або залякують. Раніше їх навіть могли поховати. Тому я поставив людину, який був другим-третім в СБУ. Людини, якого бояться, якого стороною обходять місцеві великі контрабандисти", - зазначив президент.

За його словами, під час недавніх зіткнень на КПП "Тиса" спрацювала спецоперація Петрова.

Вони зупинили звичайних наших нормальних людей, українців, які говорять "як так, ми ж 20 років платимо митнику 500 баксів і їдемо, а нам не дають, і зараз ми тобі покажемо", - показуйте", - сказав Зеленський.

Він також зазначив, що контрабандистів відмовилися пропускати за хабарі.

І це відбувається на всіх митницях, перевірка потужності "хто кого", ми можемо витримати. І часто-густо - контрабанда... Ми підтягнули туди Нацгвардію. Війська на Закарпатті. Ви таке бачили? Щоб якісь маршрутники викручували руки Національної гвардії України?", - підкреслив Зеленський.

Він також додав, що насправді, на місці було всього п'ять машин з підбурювачами.

А все решта зрозуміли, що ніхто нікого не пропустить. І таке буде в найближчі 2-3 року, будуть вони штормить країну. Але якщо ми не будемо з цим боротися, і в якийсь час у нас з вами не буде кава, не буде лосося, не буде хамона, так переживемо цей час. Але покажемо їм, що не буде іншого, немає шансу, як зламати їм хребет", - додав президент.

Нагадаємо, вранці 31 травня водії мікроавтобусів заблокували пункт пропуску "Тиса" на кордоні з Угорщиною через неможливість потрапити в Україну.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності