UA | RU
28 квітня 2020, 15:07

Кабмін відкликав подання на призначення Саакашвілі

Призначення Міхеіла Саакашвілі віце-прем'єром з реформ залишається під питанням
Призначення Міхеіла Саакашвілі віце-прем'єром з реформ залишається під питанням
Фото: Facebook

Кабінет міністрів України відкликав із парламенту подання про призначення українського та грузинського політика, екскерівника Одеської області Міхеіла Саакашвілі на посаду віцепрем’єра із питань реформ в українському уряді.

Про це повідомив в Facebook журналіст Юрій Бутусов, передає RegioNews.

За його словами, призначення Саакашвілі заблоковане і незрозуміло, чи відбудеться взагалі через відсутність необхідної підтримки з боку депутатів монобільшості.

У фракції "Слуга народу" після довгих переговорів вдалося зібрати близько 140-170 голосів за призначення Саакашвілі з 248 депутатів, при цьому в партійному чаті готовність голосувати публічно заявило трохи більше 100 депутатів", - повідомив Бутусов.

Ще однією причиною він назвав небажання президента Зеленського публічно брати на себе відповідальність за його призначення.

Для того, щоб Саакашвілі зібрав 226 голосів, "Слуги" повинні дати гарантовано 190-200 голосів своєї фракції з 248. Можливо, щось зміниться, адже президентом правлять емоції, але зараз ОП дала відбій", - повідомив Бутусов.

Він додав, що в Офісі президента обмірковують, що запропонувати Саакашвілі замість посади в уряді, і серед варіантів ідея його висунення кандидатом від "Слуги народу" на виборах мера в Одесі.

Нагадаємо, 22 квітня стало відомо, що українського та грузинського політика, екскерівника Одеської області Міхеіла Саакашвілі можуть призначити на посаду віцепрем’єра із питань реформ в українському уряді.

Також українці в соцмережах як завжди, почали жартувати із цієї події.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики