UA | RU
02 квітня 2020, 20:55

Зеленський назвав Гео Лероса аферистом і став на бік Єрмака - ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівниками комітетів від фракції "Слуга народу", в ході якої обговорювали опубліковані Гео Леросом відеозаписи із братом глави Офісу Президента Андрія Єрмака
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівниками комітетів від фракції "Слуга народу", в ході якої обговорювали опубліковані Гео Леросом відеозаписи із братом глави Офісу Президента Андрія Єрмака
Фото: Офіс президента

Про це повідомляє видання ZN.UA, посилаючись на учасників зустрічі, передає RegioNews.

Деякі учасники були присутні в онлайн-режимі, також був присутній Андрій Єрмак. Видання пише, що за словами Зеленського, Єрмак "був і є його другом".

Крім того, Зеленський назвав аферистом народного депутата фракції "Слуга народу" Гео Лероса, який оприлюднив відеозаписи.

Президент вважає, що останнє слово в цій справі повинні сказати правоохоронні органи, які займаються цим питанням. Він також сказав: "Я ні в кого нічого не брав".

Андрій Єрмак в ході розмови назвав себе "щитом президента", і на його думку, відеозаписи спрямовані не проти нього, а проти Зеленського.

Глава Офісу президента звинуватив Андрія Богдана та його соратників в тому, що саме вони стоять за Гео Леросом.

Він назвав Богдана "особистим ворогом" і пообіцяв "не пробачити йому цієї витівки", а також зазначив, що Лерос керувався особистими мотивами.

Крім того, пресслужба Офісу президента Зеленського опублікувала офіційну позицію щодо скандалу із плівками Єрмака. У ній також ситуацію з оприлюдненими доказами корупції назвали аферою.

"Розмови на оприлюднених плівках не мають стосунку до реального життя... Однак усі викладені факти мають бути ретельно перевірені – так само, як і джерела появи плівок і те, хто та з якою метою замовляв стеження", - йдеться в заяві.

В Офісі президента також додали, що СБУ допитує обидві сторони, і брата Єрмака, і нардепа Гео Лероса.

Нагадаємо, 29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює продаж посад в органах влади.

Володимира Зеленського закликали звільнити та притягнути до кримінальної відповідальності голову Офісу президента Андрія Єрмака.

Пізніше стало відомо, хто фігурує на записах розмов брата глави АП Андрія Єрмака. Також НАБУ і СБУ звинувачують в участі в скандалі з Єрмаком.

Також САП відкрила кримінальне провадження за зверненням Гео Лероса.

Депутати фракції "Слуга народу" просили Зеленського зібрати фракцію для обговорення відеозаписів із братом керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Згідно із останніми опитуваннями, українці найгірше ставляться до керівника Офісу президента Андрія Єрмака та міністра внутрішніх справ Арсена Авкова.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності