UA | RU
29 березня 2020, 22:46

Стало відомо, хто фігурує на записах розмов брата голови ОП Андрія Єрмака – "Схеми"

Журналістам вдалося ідентифікувати основних учасників переговорів та особу, яка здійснювала запис
Журналістам вдалося ідентифікувати основних учасників переговорів та особу, яка здійснювала запис

Про це повідомляє RegioNews.

Народний депутат із парламентської фракції "Слуга народу" Гео Лерос передав журналістам програми "Схеми" копію записів загальним хронометражем у декілька десятків годин днем раніше, ніж вони були оприлюднені. На цих записах Денис Єрмак особисто проводить співбесіди з кандидатам на державні посади у різних сферах. Він розповідає, що його брат – помічник президента, і сам він теж давно і добре знайомий із Володимиром Зеленським.

Так, на одному із записів Денис Єрмак в одній із столичних кав’ярень проводить співбесіду із кандидатом на керівну посаду в "Укрзалізниці". А на іншому чоловік, схожий на Руслана Комар-Чорного, який при Януковичі керував одним із районів Тернопільщини, проходить співбесіду на посаду голови Тернопільської облдержадміністрації, що на той момент була вакантною.

Руслана Комар-Чорний

Ще на одному зафіксовано, як колишній керівник Агентством розвитку Черкащини Черкаської обласної ради Анатолій Хмільківський обговорює свою можливу роботу в Одеському регіоні. Скоріше за все, тут мова йшла про посаду заступника голови Одеської ОДА. Про гроші – як оплату за крісло – на цій зустрічі не йшлося. Зрештою, призначеним на цю посаду Хмільківський так і не був.

Анатолій Хмільківський

Після самого Дениса Єрмака другою ключовою фігурою на записах є його помічник, який складає графік зустрічей та погоджує, хто потрапить на співбесіду, а хто ні. Журналістам "Схем" також вдалось встановити його особу. Це Сергій Шумський, який познайомився з Єрмаком під час служби у полку "Дніпро-1" у 2016-му. Після цього Денис Єрмак та Сергій Шумський стали співзасновниками громадської організації "Українське бюро національного розвитку".

"Схеми" ідентифікували й особу чоловіка, який зробив так звані "записи Єрмака". Ним виявився Дмитро Штанько, що свого часу закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ. Також відомо, що Штанько є власником декількох компаній у сфері надання фінансових послуг та у аграрній.

Характер зйомок вказує на те, що вони велись на професійну техніку, а не на телефон. Втім, поки складно сказати, хто і що рухало автором зйомки Дмитром Штаньком. Чи працював він за власною ініціативою, чи на приватне замовлення, чи записи здійснювалися у рамках роботи правоохоронних органів? Це ще належить з’ясувати.

Нагадаємо, народний депутат від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави офісу президента Дениса Єрмака обговорює продаж певних посад в органах влади.

В свою чергу Андрій Єрмак на своїй сторінці у Facebook заявив, що напише заяви до СБУ та ДБР щодо поширеного відео з його братом Денисом.

У відповідь на це Гео опублікував ще кілька нових відеороликів з аналогічним сюжетом.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Придавив спиляний ясень: на Запоріжжі під час незаконної вирубки дерев загинув чоловік
27 квітня 2024, 03:42
На Полтавщині суд визнав ухилянтом сімейного лікаря: проігнорував "бойову” повістку
27 квітня 2024, 01:14
На Житомирщині потяг на смерть збив 33-річну жінку
27 квітня 2024, 00:11
Найбільший пакет військової допомоги від США на 6 млрд доларів: що отримають ЗСУ
26 квітня 2024, 22:24
СБУ відреагувала на заяву представників Білорусі про удари по лікарнях Києва
26 квітня 2024, 21:25
ДТП у Броварах: відео моменту збиття людей та коментар поліції
26 квітня 2024, 21:10
Голова Броварської РДА, який пʼяним збив людей на переході, буде звільнений, – ОВА
26 квітня 2024, 20:29
У Броварах п’яний голова РДА збив натовп людей
26 квітня 2024, 20:10
Росіяни активно штурмують на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, – Генштаб
26 квітня 2024, 19:58
Окупанти здійснили майже 20 атак на Нікопольщину: наслідки
26 квітня 2024, 19:38