UA | RU
12 березня 2020, 14:57

У Миколаєві не закриють розважальні центри і театри через коронавірус

У Миколаєві кінотеатри, театри і концертні зали продовжать роботу, не дивлячись на всеукраїнський карантин
У Миколаєві кінотеатри, театри і концертні зали продовжать роботу, не дивлячись на всеукраїнський карантин
Фото: скрін з відео

Про це повідомляє Regionews з посиланням на НикВести.

Так, в Миколаєві карантин передбачає тимчасове закриття навчальних закладів, обмеження у проведенні масових заходів (від 200 осіб), припинення авіасполучення з деякими країнами.

У свою чергу, на брифінгу в четвер, 12 березня, мер міста Олександр Сєнкевич розповів, що влада рекомендувала розважальним комплексам не проводити масові заходи, однак, наполягати і забороняти цього людям вони не мають права.

"Ми вважаємо, що сьогодні існує ризик захворювання, ми рекомендували театрам та іншим не проводити заходи. Знову таки, якщо люди переживають із цього приводу, вони мають право не відвідувати ті чи інші заходи, не ходити в театри, кінотеатри, на концерти. Ми в жодному разі не можемо їм заборонити. Деякі концерти вже переносяться, скасовуються, квитки здаються, - сказав Олександр Сєнкевич.

У той же час, в адміністрації кінотеатрів "Піонер", "Батьківщина" і "Multiplex" заявили, що не планують припиняти роботу через карантин.

За словами співробітників, жодних доручень щодо обмеження роботи кінотеатрів не надходило.

Зокрема, в Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії повідомили, що на час карантину для відвідувачів буде відкрито малу залу. Питання з проведенням заходів у великій залі театру знаходиться під питанням.

"На малій сцені всього 60 місць. Вони (вистави та концерти - ред.) відбудуться за будь-яких обставин. А стосовно великої сцени проходить засідання, вирішується питання", - зазначили в театрі.

Читайте також: Коронавірус в Україні: хроніка (оновлюється)

Нагадаємо, вчора, 11 березня, Кабінет Міністрів оголосив карантин на території всієї країни.

Пізніше Міністерство освіти і науки офіційно повідомила навчальним закладам про тритижневий карантин з 12 березня до 3 квітня.

11 березня голова ВР Дмитро Разумков скасував народним депутатам закордонні відрядження у зв'язку з поширенням коронавіруса у світі.

Крім того, за порушення карантину українцям загрожує до трьох років за ґратами.

Станом на 10 березня коронавірус виявлено у всіх країнах ЄС, в Китаї пішов на спад.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики