UA | RU
07 травня 2021, 17:20

На Чернігівщині під час стрибка з парашутом загинув рятувальник спецзагону ДСНС

Слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження
Слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження
Фото ДБР

ДБР розслідує обставин смерті інструктора-рятувальника спецавіазагону Держслужби з надзвичайних ситуацій, який загинув 6 травня під час проведення планових стрибків із парашутом у Ніжині.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає RegioNews.

За попередньою інформацією, стрибки виконували десятеро службовців ДСНС із висоти 150 метрів із вертольота Мі-8МТ. Під час виконання стрибка в інструктора-рятувальника виникли проблеми з повноцінним розкриттям купола парашута, внаслідок чого чоловік загинув, - йдеться в повідомленні ДБР.

У ньому уточнюється, що слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 416 КК України (порушення правил польотів або підготовки до них).

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 15 років.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, встановлюють осіб, відповідальних за організацію польотів, а також за проведення відповідних інструктажів.

Процесуальне керівництво здійснює Чернігівська обласна прокуратура.

Як повідомлялося, у Донецькій області на кладовищі підірвався і загинув мирний житель. На місце події направлено вибухотехніків для обстеження території.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися