UA | RU
15 квітня 2021, 18:29

Карантинні обмеження на Херсонщині послаблять

Насамперед це стосуватиметься навчання в школах
Насамперед це стосуватиметься навчання в школах

Завдяки запровадженим у Херсонській області обмежувальним заходам, спостерігається позитивна тенденція щодо захворюваності на COVID-19, і це дозволить послабити карантин.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич, передає RegioNews.

На 15 квітня кількість зайнятих "ковідних" ліжок у Херсоні складає 60,2%,

Коментуючи ситуацію із обмежувальними заходами, що діють на території міста та області, Юрій Ромаскевич зазначив, що вони будуть послаблені.

Завдяки цим заходам ми можемо спостерігати певну позитивну тенденцію, а тому вже сьогодні збиратиметься обласна комісія з питань ТЕБ та НС. Можу сказати, що обмежувальні заходи будуть трохи послаблені. У першу чергу, це стосуватиметься навчання у школах, - сказав він.

Він також додав, що за умови дотримання херсонцями усіх необхідних протиепідеміологічних правил Херсонщина зможе перейти із жовтої зони у зелену вже до середини травня.

Але я наголошую: лише за умови повного дотримання усіх правил. Чим краще ми їх дотримуватимемося, тим менше матимемо обмежень, - підкреслив Юрій Ромаскевич.

Що стосується обласного центру, то всього по місту, за словами в.о.заступника міського голови Світлани Чепіги, розгорнуто 615 ліжко-місць для хворих на COVID-19. Станом на сьогодні у лікарнях із коронавірусом перебуває 370 людей, із них 20 підключені до апаратів ШВЛ.

Разом з тим, у 3 міських лікарнях працює 3 мобільні бригади, які вакцинують херсонців. Нагадаємо, на 15 квітня у місті вакциновано 4470 осіб.

Як повідомлялося, у міській раді Одеси зафіксували спалах коронавірусу. У будівлі мерії проведуть дезінфекцію приміщень.

Також у мерії Харкова кажуть, що породіллі з COVID-19 померли не від COVID-19. В пологовому будинку №2 перебуває 36 жінок із підтвердженим коронавірусом.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики