UA | RU
27 травня 2020, 10:44

Зґвалтування у Кагарлику: в поліцію жінку заманив сусід

Чоловік, який привіз жінку у відділення поліції зараз у розшуку
Чоловік, який привіз жінку у відділення поліції зараз у розшуку
Фото: Facebook

За інформацією адвоката постраждалої жінки Євгенія Мельниченко, на "допит" у відділення поліції Кагарлика її начебто заманив сусід. 

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на допис адвоката у Facebook.

Дівчину привіз на "Опелі" сусід, який заманив потерпілу до відділу поліції ніби на допит з приводу пограбувань у селі. 23 травня 2020 року, у суботу, сусід привіз дівчину ніби на виклик у поліцію, де її чекав "дядя Коля", начальник кримінального розшуку відділу поліції Кагарлика. Сусід зараз у розшуку", - повідомив адвокат.

За його словами, цей "дядя Коля", працівник поліції, раніше домагався потерпілої.

Адвокат припускає, що "це була помста дяді Колі, що дівчина не пішла на те, щоб добровільно мати стосунки із ним".

"Далі потерпілу почали бити та гвалтувати. До 4-ї ранку із семи вечора. Вона плакала, просилася. Втрачала свідомість. А її били, душили, гвалтували неодноразово у чотирьох кабінетах. При цьому поліцейські пили алкоголь, вживали наркотики, та примушували пити потерпілу", - додав Мельниченко.

Адвокат також зазначив, що жінку ґвалтував "підлеглий Сірожа, а дядя Коля душив і бив".

Зґвалтування жінки поліцейськими в Кагарлику: що відомо

У ніч 24 травня правоохоронці у своєму службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів зґвалтували 26- літню жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка.

Поліцейськими виявилися 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Микола Кузів та 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима. Їх відразу звільнили, зараз триває слідство.

Всі відділення Кагарлицької поліції розформували, а всіх співробітників відправлять на переатестацію.

26 травня обом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Чоловіки своєї провини не визнають.

Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності проведе 1 червня екстрене засідання, де розгляне ситуацію в Кагарлицькому відділі поліції.

Потерпіла живе у селі Стави і виховує 4-річну дитину з інвалідністю. У той день, коли сталося зґвалтування, жінку викликали до відділку поліції як свідка у справі про крадіжку в магазині.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики