UA | RU
26 травня 2020, 18:28

Зґвалтування в Кагарлику: суд арештував обох поліцейських без права застави

Розслідування проводять за фактами зґвалтування, тортур і перевищення службових повноважень
Розслідування проводять за фактами зґвалтування, тортур і перевищення службових повноважень
Фото: hromadske

Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід уже колишнім працівникам поліції Кагарлика на Київщині Сергію Сулимі та Миколі Кузіну, яких підозрюють у жорстокому побитті та зґвалтуванні 26-річної дівчини.

Про це повідомляє Громадське, передає RegioNews.

Відомо, що за клопотанням адвокатів, засідання проходило у закритому режимі, щоб не зашкодити моральному стану потерпілої.

Обоє підозрюваних при обранні запобіжного заходу заявили, що не визнають своєї вини, однак суд постановив узяти їх під варту без права внесення застави на 60 діб.

Колишній оперуповноважений Сергій Сулима підозрюється у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України) суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 22 липня

Колишній начальник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Микола Кузів підозрюється у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України), суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 23 липня.

За словами прокурора Офісу генпрокуратури Валерія Смірнова, їм покищо не висунуто звинувачення у катуванні.

Ми будемо продовжувати досудове розслідування, давати оцінку всім доказам, які звинувачують особу, або виправдовують, та будемо приймати рішення щодо кінцевої кваліфіцій дій", – сказав прокурор Валерій Смірнов.

Нагадаємо, 25 травня у місті Кагарлик Київської області затримали двох поліцейських за фактом зґвалтування та побиття жінки.

Колишні поліцейські затримані і знаходяться в СІЗО. Розпочато кримінальне провадження за ст. 152 Кримінального кодексу України.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики