UA | RU
15 липня 2020, 15:39

Віталій Кличко взяв участь у мітингу під Верховною Радою

Мер Києва закликав нардепів не голосувати за закріплення імперативного представницького мандата для депутатів місцевих рад
Мер Києва закликав нардепів не голосувати за закріплення імперативного представницького мандата для депутатів місцевих рад
Фото: Цензор.Нет

Під будівлею Верховної Ради у середу, 15 липня, зібрався мітинг представників місцевого самоврядування у зв'язку зі змінами до виборчого законодавства щодо місцевих виборів.

Мер Києва поділився трансляцією з мітингу на своїй сторінці у Facebook, пише RegioNews.

Представники місцевого самоврядування з усієї України, мери різних міст і містечок та депутати місцевих рад сьогодні зібралися на мирну акцію під Верховною Радою. Щоб спільними зусиллями не допустити внесення антидемократичних змін до виборчого законодавства щодо місцевих виборів. Я теж сьогодні біля парламенту", - повідомив він.

Кличко додав, що він разом з іншими мерами міст вимагає, щоб державна влада враховувала проблеми місцевого самоврядування.

Ми зібралися, щоб спільними зусиллями дотиснути всіх депутатів, які повинні почути нас, не допустити внесення антидемократичних змін щодо виборчого законодавства. Ми виступаємо проти тотальної партизації місцевих рад та впровадження імперативного мандата. Представник громади не має партійних кольорів, він має бути представником", - закликав він.

Друзі! Представники місцевого самоврядування з усієї України, мери різних міст і містечок та депутати місцевих рад сьогодні зібралися на мирну акцію під Верховною Радою. Щоб спільними зусиллями не допустити внесення антидемократичних змін до виборчого законодавства щодо місцевих виборів. Я теж сьогодні біля парламенту.

Опубліковано Віталієм Кличком Середа, 15 липня 2020 р.

Радник Кличка Дмитро Білоцерківець на своїй сторінці в Facebook додав, що головна вимога мітингарів - не підтримувати в другому читанні законопроєкт №3485 щодо зміни виборчого законодавства з поправками.

Перша правка цього закону встановлює, що право висувати кандидатів у місцеві ради матимуть лише політичні партії чи їх осередки. Друга закріплює імперативний представницький мандат - партія зможе відкликати депутата місцевої ради, якщо його діяльність, на думку партії, не відповідає її програмі.

В сумі ці дві зміни позбавлять більшість громадян права обиратися та бути обраними депутатами місцевих рад шляхом самовисування, а депутатів позбавить права самостійно приймати рішення всупереч позиції партії чи фракції. Постраждають і громадяни, адже вони не зможуть вплинути на депутата, якщо політика партії суперечить волі виборців", - зазначив він.

Третя правка, яку пропонують ухвалити, зменшує поріг до 75 тис. виборців для застосування системи виборів абсолютної більшості міського голови (перемога в один тур — 51% голосів або вибори у два тури).

НАСТУП НА МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ Сьогодні під стінами Верховної Ради відбувається мирна акція представників місцевого...

Опубліковано Дмитром Білоцерковцем Середа, 15 липня 2020 р.

Нагадаємо, сьогодні Рада проголосувала за призначення місцевих виборів на 25 жовтні.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Школярів на окупованих територіях змушують збирати для росіян дрони, — Федоров
24 квітня 2024, 03:32
Прикордонники знищили комплекс дальнього спостереження РФ
24 квітня 2024, 02:20
Під Луцьком чоловік намагався вкоротити собі віку, зістрибнувши з труби котельні
24 квітня 2024, 01:30
Скільки потрібно ракет ATACMS, щоб роздовбати російську ППО у Криму
24 квітня 2024, 01:00
Поклав тіло матері у валізу та залишив у парку: жителя Тернополя відправили під суд
24 квітня 2024, 00:18
Будинки, літаки та авто: суд конфіскував майно колаборанта Балицького та його родини
23 квітня 2024, 22:19
Як повернути після війни українців, які виїхали за кордон: основні фактори
23 квітня 2024, 21:41
Військовий на Волині розстріляв двох колег по службі: суд обрав йому покарання
23 квітня 2024, 21:11
Припинення видачі документів за кордоном: в МЗС виступили з роз'ясненнями
23 квітня 2024, 20:51
Ворог 17 разів намагався прорвати оборону на Новопавлівському напрямку: зведення Генштабу ЗСУ
23 квітня 2024, 20:24