UA | RU
01 жовтня 2020, 21:03

На Прикарпатті виявили розкрадання коштів, виділених на ліквідацію наслідків повеней

Бізнесмен вкрав понад пів мільйона гривень
Бізнесмен вкрав понад пів мільйона гривень
Фото: ДСНС

В Івано-франківській області місцевого бізнесмена підозрюють у привласненні понад пів мільйона гривень, які були виділені для ліквідації наслідків паводків та запобігання підтоплення.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури, передає RegioNews.

За даними слідства, підозрюваний разом із іншим підприємцем та чиновниками органу місцевого самоврядування заволодів бюджетними коштами в сумі близько 570 тис. грн.

Гроші були виділені для проведення заходів із захисту від підтоплення та затоплення на території однієї із сільських рад на Прикарпатті”, - повідомили в прокуратурі.

Згодом він легалізував їх шляхом проведення фінансових операцій. Зловмиснику повідомлено про підозру в заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем.

Правоохоронці скерували до суду клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу та про накладення арешту на його майно.

Нагадаємо, в результаті паводків на заході України (Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська, Закарпатська та Тернопільська області) 22-24 червня було підтоплено 285 населених пунктів.

Стало відомо, що паводок на Закарпатті 23 червня завдав області збитків у розмірі 125 млн гривень.

23 вересня Івано-Франківська область заявила, що додатково потребує ще 350 млн грн на відновлення об’єктів, які постраждали внаслідок масштабної повені в червні.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...