UA | RU
21 вересня 2020, 15:39

Івано-Франківська ОДА просить ще 350 мільйонів на ліквідацію наслідків повеней

Роботи по їх ліквідації планують завершити до кінця жовтня
Роботи по їх ліквідації планують завершити до кінця жовтня
Фото: ДСНС

Івано-Франківська область додатково потребує ще 350 млн грн на відновлення об’єктів, які постраждали внаслідок масштабної повені в червні.

Про це під час оперативної наради повідомив голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, передає RegioNews.

Я не бачу ризику невикористання коштів у сумі 470 млн грн, які скерували в область. Є технологічні процеси та переговорні, які необхідно витримати. Хочу сказати, що крім тих 470 млн грн, ми запросили додатково кошти в сумі 350 млн грн”, - сказав Федорів.

За його словами, в області розпочинає роботу комісія Мінрегіону, яка детально вивчить хід виконання робіт на об’єктах, які були пошкоджені через повінь, а також додаткову потребу в коштах.

Думаю, коли комісія ознайомиться з масштабом наших збитків, то погодиться, що 350 млн грн. буде замалою сумою. Але, за часом і вимогами законодавства, ми більше не зможемо використати”, - додав голова ОДА.

Як повідомляє ДП "Дороги Прикарпаття”, на відновлення доріг і мостів після червневої повені область отримала 168 млн грн, з них на дороги скерують 126 млн грн.

Нагадаємо, в результаті паводків на заході України (Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська, Закарпатська та Тернопільська області) 22-24 червня було підтоплено 285 населених пунктів.

Стало відомо, що паводок на Закарпатті 23 червня завдав області збитків у розмірі 125 млн гривень.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики