UA | RU
22 квітня 2020, 10:44 139

Скальський Владислав

Ексголова Вінницької обласної державної адміністрації
Ексголова Вінницької обласної державної адміністрації

Попередні посади: заступник міського голови Вінниці, топ-менеджер мережі супермаркетів METRO Cash & Carry.

Народився 18 січня 1976 року у Вінниці.

Випускник Вінницького національного технічного університету за спеціальністю "Теплогазопостачання, вентиляція та охорона повітряного басейну" (1998). Вивчав бізнес-адміністрування в Національному університеті "Києво-Могилянська академія" (2015). Знає декілька мов.

Профіль на Facebook

Профіль на Wikipedia

КАР’ЄРА

З 1997 року — менеджер ТОВ "ТК ВінницяЮгторг" (гуртовий продаж алкогольних напоїв).

З 1999 року — заступник директора з будівництва ТОВ "Європа", Вінниця.

З 2006 року — менеджер-стажист ТОВ "МЕТРО Кеш енд Кері Україна" (Київ), керівник торговельного залу (Донецьк), заступник директора гіпермаркету (Дніпро).

З квітня 2007 року — директор торгівельного центру мережі у Вінниці. З липня 2010 року - очільник ТОВ "МЕТРО Кеш енд Кері Казахстан", де відповідав за розвиток мережі центрів.

Квітень-травень 2012 — директор дивізіонів "Південь" та "Сибір" федеральної мережі гіпермаркетів компанії "Лента", Росія.

З квітня 2014 року - гендиректор ТРЦ Ocean Plaza (Київ). З липня 2014 року — генеральний директор ТОВ "ГПС нерухомість Київ", яке на той момент володіло ТРЦ Ocean Plazа.

Квітень — липень 2015 — в.о. генерального директора ДП "Центр державного земельного кадастру" при Держгеокадастрі України.

Лютий — червень 2016 — директор КП "Інститут розвитку міст" Вінницької міської ради. З червня 2016 року — заступник Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

18 вересня 2019 року Президент України Володимир Зеленський Указом №706/2019 призначив Владислава Скальського головою Вінницької ОДА.

РОДИНА

Дружина — Скальська Олена Борисівна, бізнесвумен.

Подружжя виховує доньку Марію.

ЦІКАВЕ З ДЕКЛАРАЦІЇ

Разом із дружиною та дочкою Скальський проживає в орендованому будинку в Зарванцях (село під Вінницею), однак за користування ним не платить. Водночас чиновник має земельну ділянку в цьому ж селі й уже понад три роки зводить на ній будинок.

Цікаво, що ділянка, яка перебуває у власності Скальського, і та, якою він безоплатно користується, мають однакову площу — 985 кв.м. До того ж жінка, яка начебто безкоштовно дозволяє сім'ї чиновника користуватися своїм будинком і земельною ділянкою, придбала право власності того ж дня, коли й сам Скальський отримав документи на земельну ділянку в Зарванцях, — 1 лютого 2011 року.

У 2018 році на посаді заступника голови у Вінницькій міській раді Владислав Скальський заробив 302 тис. грн.

Дружина Олена Скальська отримала 650 тис. грн доходу від підприємницької діяльності та продала рухомого майна на суму 851,5 тис. грн.

Також у декларації за 2018 рік сказано, що готівкою чиновник зберігає $285 тис., 145 тис. євро й 220 тис. грн, а на рахунках у банках — $16 638 і 155 тис. грн.

Загалом сім’я володіє чотирма земельними ділянками, трьома будинками, двома квартирами у Вінниці (34 кв.м і 64,2 кв.м) та гаражем на 20 кв.м.

Скальський їздить на автомобілі Nissan X-Trail 2013 року, дружина — на Skoda Superb 2015 року випуску.

ЗВ’ЯЗКИ

У ЗМІ непублічного й маловідомого Владислава Скальського називають людиною екс-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. По-перше через те, що до призначення головою Вінницької ОДА чиновник працював заступником міського голови Вінниці Сергія Моргунова, близького друга родини Гройсманів. // Depo.ua

"Ми призначаємо не Гройсмана, ми призначаємо Скальського. Питання не в тому, чия це людина, а в тому, що це — професіонал. І в нього є бажання розвивати Вінниччину й країну загалом", — заявив перший заступник голови Офісу Президента Сергій Трофімов, представляючи Скальського колективу Вінницької ОДА. // Газета "День"

СКАНДАЛЬНІ ФАКТИ

У листопаді 2016 року Владислав Скальський, за рейтингом видання Ліга.net, розробленим на основі декларацій, потрапив у топ найбагатших чиновників України. // Ліга.net

Колишній віце-прем’єр Павло Розенко зазначав, що голів ОДА відбирають кулуарно без громадського обговорення й відповідного конкурсу. Так, за його словами, обрали й Владислава Скальського. // Вінницька агенція журналістських розслідувань

РЕЗОНАНСНІ ЗАЯВИ

Владислав Скальський вважає чиновників продавцями, які повинні працювати на ключові показники ефективності (KPI) для успіху локального бізнесу: "У Китаї мені перевернула мозок модель, яку використовує держава. Прем'єр-міністр Китаю — цей той самий продавець-комівояжер, тільки дуже високого рівня, який їздить світом і продає турбіни шанхайського заводу. Китай продемонстрував, що губернаторам і мерам можна ставити KPI, і мери — це теж продавці". // ДС

У рейтингу RegioNews голів ОДА, призначених Зеленським від початку його президентської каденції, Владислав Скальський отримав 17 балів з 25 можливих і зайняв 10 місце серед 47 учасників.


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У ГУР показали, як спалили гелікоптер Ка-32 на аеродромі в Москві
26 квітня 2024, 14:56
У Конотопі одну з вулиць перейменували на честь Дмитра Капранова
26 квітня 2024, 14:49
На Херсонщині росіяни атакували цивільну автівку, постраждав водій
26 квітня 2024, 14:38
СБУ затримала "чорних зброярів", які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку
26 квітня 2024, 14:27
Заборона діє не для всіх: названо категорії чоловіків, які все ж можуть отримати паспорт за кордоном
26 квітня 2024, 14:12
Справа Сольського: за міністра агрополітики внесли заставу в понад 75 млн грн
26 квітня 2024, 14:05
Сольський після виходу з СІЗО повернувся до роботи у міністерстві
26 квітня 2024, 13:55
Чи загрожує депортація українцям з протермінованими паспортами: в МВС Польщі окреслили позицію
26 квітня 2024, 13:46
Мешканці Київщини можуть почути гучні вибухи: де працюватимуть сапери
26 квітня 2024, 13:38
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваних переховували знайомі військові
26 квітня 2024, 13:10
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »