UA | RU
17 червня 2020, 13:44 1892

Савченко Ольга

Екс-керівник Полтавської обласної організації партії «Слуга Народу»
Екс-керівник Полтавської обласної організації партії «Слуга Народу»

Народний депутат України 9-го скликання. Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України. Заступник голови депутатської фракції "Слуга народу"

Народилася  7 червня 1989 року в с. Гора, Бориспільського району Київської області 

Профіль у Facebook

Освіта

Закінчила факультет фінансового права Київського національного торговельно-економічного університету (спеціальність "Облік та аудит") та юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка (спеціальність "Правознавство").

Кар’єра і бізнес

2007 р. – працювала в науково-виробничій організації "Ірком-Ект".

Ольга Савченко -  юрист у галузі міжнародного та фінансового права. Займалася  веденням процесів в міжнародних арбітражах, супроводом іноземних інвестицій в Україні.

Савченко брала участь у кримінальних процесах із захисту прав політичних в'язнів, справах з екстрадиції осіб, які піддалися кримінальному переслідуванню з політичних мотивів, справах українців у Європейському суді з прав людини.

Політичний бекграунд

2012 р. - довірена особа кандидата у народні депутати по 221 округу (м.Київ) Ігоря Фоміна.

2019 р. - довірена особа кандидата на пост президента України Володимира Зеленського. Кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" на парламентських виборах, № 66 у списку.

2020 р. – Голова Полтавської обласної організації партії "Слуга народу".

Сім`я

Про особисте життя Ольги Савченко інформації вкрай мало. Відомо лише, що у депутатки є неповнолітня дочка – Аліна.

Декларація

Згідно із декларацією про доходи у 2019 році, Ольга Савченко орендує квартиру у Києві, площею 81,4 м². Також в декларацію внесено будинок у с. Гора Бориспільського району площею 107,3 м², який ймовірно належить її матері. 

Декларант володіє автомобілем Toyota CH-R (2018 р.в.) та торговою маркою "Muro Grandi".

Дохід від підприємницької діяльності у 2019 році склав 12,9 млн грн. Заробітна плата у парламенті – 158 тис. грн. Ще 20,2 тис. грн вона отримала як допомогу на навчання від "Слуги народу", а 9,4 тисячі грн – як допомогу від органів соціального забезпечення.

Ольга Савченко задекларувала готівкою: 750 тис. грин, $320 тис. та 100 тис. євро. Окрім цього вона зберігає на різних банківських рахунках близько 13,6 млн грн.

Скандали

За неофіційною інформацією, до свого призначення Ольга Савченко вже входила у курс партійних справ на Полтавщині. Зокрема, вона проводила співбесіди із можливими кандидатами в депутати Полтавської обласної ради. Хоча очікувалося, що керівником Полтавського обласного осередку "Слуги народу" оберуть "кварталівця" Юзика - Юрія Корявченкова, однак на регіональній партійній конференції вирішили інакше.

У Юрія Корявченкова є брат Сергій Корявченков - керівник ПрАТ "Рижевський гранітний кар'єр" (РГК), розташованого в Горішніх Плавнях. Інтереси РГК в судах представляв Фелікс Урін - кременчуцький адвокат, маловідомий широкому загалу до парламентських виборів 2019 року. На цих виборах Урін став раптом кандидатом в народні депутати по Кременчуцькому округу від президентської партії "Слуга народу". ЗМІ тоді дотримувалися версії, що в кандидати від "Слуги народу" Урін потрапив завдяки протекції Сергія Корявченкова - двоюрідного брата Юзика.  Якби Полтавську обласну парторганізацію "Слуги народу" офіційно очолив Юрій Корявченков, у ЗМІ були б підстави на місцевих виборах в Кременчуці очікувати другого пришестя Фелікса Уріна - наприклад, в якості кандидата в мери від партії "Слуга народу". Але Полтавську обласну парторганізацію очолила Ольга Савченко. А Юзик, відповідно до прес-релізу партії, очолив парторганізацію ПП "Слуга народу" в місті Кривий Ріг. Сам же Фелікс Урін зі своїм політичним майбутнім поки не визначився.

25 квітня 2020 року Ольга Савченко у розпал фінансової кризи через коронавірус прийшла до парламенту с сумочкою Versace з останньої колекції. За інформацією столичних журналістів, такий аксесуар зі знижками коштує не менше 30 тис. грн.


16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Ситуація на фронті та втрати ворога: інформація від Генштабу ЗСУ на 20 квітня
20 квітня 2024, 10:28
На Вінниччині вночі розстріляли поліцейських: один загинув
20 квітня 2024, 09:45
На Хмельниччині на хабарництві викрили голову військово-лікарської комісії
20 квітня 2024, 06:27
На Полтавщині тривають пошуки 13-річного хлопчика, який зник під час риболовлі майже тиждень тому
20 квітня 2024, 03:45
Смерть від рук вітчима: житель Миколаївщини забив 6-річного пасинка
20 квітня 2024, 01:24
В ДТП біля Львова загинув 12-річний велосипедист
20 квітня 2024, 00:32
Житель Миколаївщини отримав 15 років в'язниці за співпрацю з російськими спецслужбами
19 квітня 2024, 22:02
Буданов розповів подробиці знищення російського бомбардувальника Ту-22М3
19 квітня 2024, 21:19
Керівник Комітету з питань етики НАЗЯВО захищає докторську дисертацію у Словаччині
19 квітня 2024, 20:51
Ворог за день здійснив два десятки обстрілів Нікопольського району
19 квітня 2024, 20:36
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Євлаш Ілля Олегович
Речник Повітряних сил ЗСУ
Самойленко Олександр Степанович
Голова Херсонської обласної ради
Всі досьє »