UA | RU
25 квітня 2024, 13:12

Поліщук Ігор Ігорович

Міський голова Луцька
Міський голова Луцька

Ігор Поліщук народився 1 липня 1988 року в Луцьку. Після закінчення місцевої школи вирішив стати правником, а тому вступив до Київського національного університету внутрішніх справ на спеціальність Правознавство. Закінчив цей виш у 2010 році, а вже за рік розпочав навчання у Національному університеті "Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого" за тією ж спеціальністю, який закінчив у 2013 році.

Кар’єра

Після здобуття першого диплому про вищу освіту Ігор Поліщук став помічником одного з адвокатів і на цій посаді працював два роки. Поворотним у житті Поліщука стало влаштування у 2012 році на роботу до Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк". Тут він працював рядовим юрисконсультом, а вже у 2013 році став головним юрисконсультом цього фонду.  

У 2016 році Ігор Поліщук йде на підвищення, обіймачи посаду заступника голови правління "Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Політичний бекграунд 

Фактично все політичне життя чинного мера Луцька пов’язане з відомим політиком Ігорем Палицею, що свого часу входив до орбіти впливу скандального олігарха Ігоря Коломойського. Ще працюючи юристом у Фонді Палиці "Новий Луцьк", Поліщук у 2013 році стає депутатом Луцької міської ради, а згодом входить до депутатської групи "Новий Луцьк".

У 2015 році Ігор Поліщук знову балотується до Луцької міської ради, але цього разу від партії "УКРОП". Саме у 2015 році Ігор Палиця став членом політради цієї партії, а також особисто балотувався як до Луцької міської ради, так і до Волинської обласної ради, ставши депутатом останньої та навіть був обраний її головою.

Сам же Ігор Поліщук у 2015 році очолив фракцію "УКРОП" у Луцькій міськраді, а вона на той час була найбільш чисельною. У березні 2017 року Поліщука було обрано секретарем Луцької міськради. Це сталося всього за місяць після того, як раптово помер чинний на той час мер міста Микола Романюк. У таких випадках саме секретар міської ради виконує обов’язки очільника міста, поки не буде обрано нового міського голову. Ігор Поліщук приступив до виконання обов’язків мера, але не втримався на цій посаді й пів року.

Зрештою, у липні 2017 року, Ігор Поліщук стає радником Луцького міського голови. А в 2020 році він бере участь у виборах міського голови Луцька, висуваючись від політичної партії "За майбутнє". На той час цю політсилу очолював вже багаторічний покровитель Ігоря Поліщука – Ігор Палиця. Поліщук ще в першому турі переміг на виборах і з легкістю став міським головою Луцька. На той час йому було всього 32 роки.

Скандали

У 2013 році луцькі ЗМІ писали, що на той час юрист Фонду Ігоря Палиці Ігор Поліщук, балотуючись на проміжних виборах до Луцької міської ради, роздавав потенційним виборцям так звані соціальні картки з допомогою у 100 гривень, за які можна було придбати продукти в одному з місцевих супермаркетів. За це Поліщук просив виборців проголосувати за нього.

За даними руху ЧЕСНО, протягом 2016-2019 років, коли Ігор Поліщук був ще звичайним депутатом Луцької міськради, він відвідав менше 50% засідань постійної бюджетної комісії, до якої тоді входив.

Влітку 2023 року мер Луцька потрапив до скандалу. В один із серпневих ранків Поліщук зробив селфі у парку з одним із місцевих жителів, який у соціальних мережах опублікував світлину, а також подякував меру за гарний парк у місті. Згодом цю світлину підхопили місцеві telegram-канали, звинувачуючи мера, що після одного з ракетних ударів по Луцьку, коли загинули люди, міський голова просто вийшов на пробіжку парком.

Сам Поліщук навіть вимушений був виправдовуватися, мовляв, одразу після обстрілів, о 5:40 ранку вже був на місці події, але, поспілкувавшись з представниками ДСНС та поліції, поїхав, адже в його присутності не було потреби. Мовляв, на той час, коли він робив фото з відвідувачем парку, ще не було відомо про загиблих після обстрілу.

Наприкінці навчального 2023 року Ігор Поліщук потрапив ще в один скандал, але цього разу через це, що назвав збочинцями учнів однієї з місцевих шкіл. Ситуація розвивалась так: в одній зі шкіл наприкінці травня було влаштовано так званий "день навпаки", коли хлопці прийшли до школи у дівчачому одязі, а дівчата – у хлопчачому. Зрештою ці світлини поширилися мережею і на них відреагував мер Луцька Ігор Поліщук.

"Коли особи чоловічої статі одягають жіночий одяг – це збочення. Якщо ще таке буде, то будемо розривати договори з директором. А ці піжамні вечірки, коли учні приходять в школу в піжамах, це що таке? Якби я так прийшов у школу, то мене б одразу викинули звідти", – заявив тоді Поліщук.

Також він додав, що Луцьк – християнське місто, а тому такі "цінності" з перевдяганням недопустимі. У жителів міста це викликало неабияку критику в бік мера, але зрештою на тому все й закінчилось.

Статки

Згідно з декларацією за 2023 рік, у Поліщука є квартира площею 42 квадратні метри в Луцьку. Також він має право на 25% квартири площею 68 "квадратів" у селі Зміїнець неподалік Луцька. Цікаво, що маючи квартиру у власності, мер Луцька орендує квартиру площею 51 кв. метр неподалік обласного центру.

На мера Луцька також записана земельна ділянка площею 550 кв. метрів у Ковельському районі на Волині. Крім цього, наприкінці 2022 року Поліщук також став власником земельної ділянки площею 600 "квадратів" біля Луцька. 

Має право користуватися BMW 745D 2008 року випуску.

За минулий 2023 рік Ігор Поліщук отримав на посаді мера Луцька майже 1,2 млн грн зарплатні. У готівці він зберігає 51 тис. доларів та 40 тис. грн. На банківських рахунках зберігає трохи більше 6 тис. грн.

Приватне життя

З офіційної біографії Поліщука випливає, що він досі не одружений. Також він не надто публічна людина, якщо враховувати, що навіть особиста сторінка у соцмережах Ігоря Поліщука містить хіба інформацію та світлини, пов’язані з роботою мером.


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
 
Недопад Григорій Вікторович
Голова Волинської обласної ради
Діденко Григорій Віталійович
Голова Одеської обласної ради
Лабазюк Віолета Олександрівна
Голова Хмельницької обласної ради
Всі досьє »