UA | RU
16 квітня 2024, 15:37

Євлаш Ілля Олегович

Речник Повітряних сил ЗСУ
Речник Повітряних сил ЗСУ

Сторінка у Facebook

Профіль в Instagram

Сторінка в X

Народився 1 серпня 1996 року в місті Мена Чернігівської області. В дитинстві займався вільною боротьбою та важкою атлетикою. Коли Ілля розповідає про школу, каже, що "задніх не пас", але і не ставить себе на рівень успішних учнів. Особливо були до душі історія, українська література, англійська мова.

Освіта

Ілля Євлаш протягом 2013-2019 років навчався в трьох вітчизняних вишах – Київському національному торговельно-економічному університеті, Національній академії оборони України та в Києво-Могилянській академії. Здобув кілька фахів – піарника, журналіста та політолога.

Кар'єра

Одразу після навчання Євлаш влаштувався кореспондентом на телеканал "Еспресо", де свого часу проходив університетську практику, однак довго там не затримався. Вже наступного року він вступає до лав ЗСУ, а згодом стає старшим офіцером служби звʼязків із громадськістю в Командуванні Сухопутних військ. Висвітлював спільні навчання українських бійців із арміями Великобританії, Канади та інших. На цій посаді він і зустрів повномасштабне російське вторгнення.

"Мені на канал надійшла повістка. Я вирішив піти одразу в армію і десь на початку літа 2021 року потрапив до командування Сухопутних військ, до служби звʼязків із громадськістю, звідки в мене розпочався медійний шлях", – розповідав Ілля в одному зі своїх інтерв'ю.

Із 2022-го до 2024 року Ілля Євлаш працював у команді командувача Сухопутних військ, а нині головкома ЗСУ Олександра Сирського. У цей час він був спікером сил оборони Києва, керівником пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" та спікером Сухопутних військ, командувачем яких тоді був саме Сирський.

"Сирський, генерал-полковник, – насамперед дуже талановитий командувач. Я дуже пишаюся тим, що є в його команді, що ми працюємо разом. Оскільки його підхід – це просто неймовірно… Знаєте, це як працювати з історичною особою. І в тебе є нагода прямо бути дотичним до цього всього, робити якісь речі разом, в одній команді, – це дуже-дуже круто. Він дуже вимогливий, найперше до себе, і вимогливий до інших. Він дуже такий, знаєте, кризовий менеджер, робота якого полягає в "гасінні пожежі", якщо можна так сказати.", – так згадував свого тодішнього шефа Ілля Євлаш.

Він додав, що завдання Сирського на посаді командувача Сухопутних військ полягало в тому, щоб постійно меншими силами стримувати противника та, коли є нагода, наносити йому ураження.

"Коли є у нього найменша нагода, він виїжджає на фронт. Він постійно працює і з пораненими, і з усіма солдатами, розв’язує проблеми, цікавиться, як виконують рішення. (…) Він дуже цінує людей, він постійно на цьому наголошує: люди важливіші за будь-яке залізяччя, за будь-які матеріальні засоби. Оскільки ніяка техніка, гармати не стрілятимуть, якщо не буде навчених людей, якщо не буде фахівців. І я особисто ніколи не стикався з тим, щоб, наприклад, людей, які не мають належного фаху, призначали штурмовиками і кидали там тупо в атаки. Такого ніколи я не помічав", – говорив Євлаш.

У відкритих джерелах сказано, що в перші тижні вторгнення команда, до якої належав зокрема і Євлаш, створила образ "Привида Києва" – збірний персонаж героїзму пілотів, які воювали проти рф під час оборони столиці. Також брав участь у створенні документальних фільмів "Битва за Київ" та "Битва за Харків", а також у розробці та реалізації кампанії "Фортеця Бахмут", яка була ініційована Президентом України Володимиром Зеленським.

Вже у березні 2024-го Євлаш став спікером Повітряних Сил ЗСУ, замінивши на цій посаді Юрія Ігната.

Родина

Одружений на українській програмістці Яні Шкваровській. Пара разом вже багато років, але офіційно оформити стосунки закохані вирішили лиш у грудні 2023-го.

Захоплення

Раніше речник Повітряних сил у соцмережах постив не лише світлини з дружиною. Є на сторінці й спортивний контент, що демонструє любов Іллі до тренажерного залу, а також подорожі, робочі світлини і навіть відео власного бітбоксу.

 

 


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
 
Жук Олена Юріївна
Голова Запорізької обласної ради
Дмитренко Олена Борисівна
Голова Чернігівської обласної ради
Підгорний Анатолій Вікторович
Голова Черкаської обласної ради
Всі досьє »