UA | RU
01 червня 2020, 13:05 310

Симчишин Олександр

Міський голова Хмельницького
Міський голова Хмельницького

Профіль у Facebook

Профіль у Twitter 

Народився 4 листопада 1980 року в селі  Йосипівка Старосинявського району Хмельницької області.

Освіта

2002 р.- найкращий студент історичного факультету Кам'янець-Подільського державного університету імені Івана Огієнка. Закінчивши із відзнакою історичний факультет, вступив до аспірантури Кам'янець-Подільського державного університету, обравши для дослідження діяльність місцевих осередків політичних партій на початку XX століття.

2007 р. -  захистив дисертацію і отримав науковий ступінь кандидата історичних наук.

Кар’єра

2002 р. -  вчитель Пасічнянського навчально-виховного комплексу Старосинявського району Хмельницької області.

2002 – 2006 рр. – вчитель-методист з організаційно-масової роботи Хмельницького обласного благодійного фонду "Хесед-Бешт”.

2007-2010 рр. - доцент кафедри правознавства Хмельницького інституту соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна".

2010-2014 рр. - декан економіко-правового факультету Хмельницького інституту соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна". Видавець і редактор газети "Націоналістичний вік".

Сім’я

Батько - Сергій Васильович (1955 р. н.) — інженер-цукровар.

Мати - Галина Григорівна (1960 р. н.) — вчителька української мови і літератури.

2003 р. – одружився. Разом з дружиною Світланою виховує трьох синів: Олександра, Ростислава і Святослава.

Політичний бекграунд

1997 р. – став членом ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери, через рік вступив до лав Конгресу Українських Націоналістів.

2007 р. - очолив секретаріат обласної організації Конгресу Українських Націоналістів.

2009 р. - вступив до лав ВО "Свобода".

2010 р. - обраний депутатом Хмельницької міської ради (фракція ВО "Свобода").

25 квітня 2014 – липень 2015 рр. – перший заступник голови у Хмельницькій обласній державній адміністрації.

25 вересня 2014 - 6 березня 2015 рр. - виконувач обов'язки голови Хмельницької обласної державної адміністрації.

На вибори міського голови 25 жовтня 2015 року Олександра Симчишина висунуто політичною партією "Свобода". Переміг із результатом 59,99 % голосів, значно випередивши тодішнього виконуючого обов'язки міського голови Костянтина Чернилевського.

Станом на початок 2020 року очільник Хмельницького лідирує у рейтингу відповідальності міських голів за версією порталу "Слово і діло".

За час моніторингу Олександр Симчишин виконав 93 обіцянки, ще 29 перебувають у процесі виконання. Це дозволило йому досягти найвищого показника відповідальності порівняно з очільниками інших міст - 67%.

2020 р. – переміг на місцевих на виборах Хмельницького міського голови з результатом 86,83% голосів.

Декларація

Згідно підсумкової річної декларації Олександра Симчишина за 2019 рік мер придбав нове авто Nissan Qashqai, 2019 року випуску вартістю понад півмільйона гривень. З цих півмільйона частина грошей – 387 тис грн взята в кредит в банку.

Також у повній власності мера знаходиться земельна ділянка в Хмельницькому загальною площею у 600 м кв  і житловий будинок у Хмельницькому площею у 169 м кв, де Симчишин мешкає з сім’єю. Має мер і квартиру у насаленому пункті Стара Синява. Заробітна плата мера за останній рік скала 680 821 грн. Дружина мера Світлана отримала допомогу у догляді за дитиною – 189 20 грн.

Скільки коштів зберігає міській голова Хмельницького на банківських рахунках точно не відомо. Взагалі на Симчишина та його дружину  зареєстровано 6 банківських карток у "Приватбанку" на яких зберігаються незначні кошти від 65 грн до 17 тис грн. Заощаджень в банку сім’я не має.

Скандали

2015 р. - За повідомленнями ЗМІ, Симчишин брав участь в мітингу під Радою, коли невідомий кинув гранату в силовиків. В результаті загинуло кілька нацгвардійців, ще десятки отримали поранення.

У 2016 році Мер Хмельницького Олександр Симчишин призначив своїм радником на громадських засадах місцевого жителя, який виявився повним тезкою російського президента Володимира Путіна.

Як повідомляло місцеве видання "Є", Путін - засновник приватного підприємства "Недержавна служба безпеки", яке займається приватною охороною, обслуговуванням систем безпеки, проведенням розслідувань та іншою професійною, науковою і технічною діяльністю. Хмельницький Путін має 3 вищі освіти.

2018 р. – чиновники з міської адміністрації Хмельницького протягом першого півріччя 2018 року стали учасниками двох резонансних ДТП, в яких були замішані службові машини мерії. Як пише сайт НГП. Info, службове авто "Nissan Leaf” під керуванням директора департаменту освіти і науки міськради Романа Миколаєва зіткнулося з вантажівкою, що стояла на узбіччі дороги. В результаті аварії двоє людей загинули (завідуюча хмельницького дитсадка №53 "Веселка” Наталія Докторук і хмельничанин Олександр Манзюк). Раніше того ж року співробітники партрульноі поліції Хмельницького склали адміністративний протокол на секретаря Хмельницької міської ради Михайла Кривака за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння.

Після цих випадків Олександр Симчишин заборонив використання службового транспорту в особистих цілях і підписав ряд розпоряджень щодо використання автопарку міської адміністрації. Але трьома роками раніше сам Симчишин, будучи в.о.голови Хмельницької ОДА, розбив службовий Мерседес, потрапивши в ДТП. За інформацією сайту "Антикор", "майже щоранку ця машина з’являлася під будинком в.о. губернатора, щоб завезти не тільки його на роботу, але і його середнього сина в садок.

У 2018 році Симчишин брав участь в проекті "Мери під прикриттям", спробувавши себе в ролі двірника і почув про себе відгуки городян. 

Під час парламентських виборів-2019  на Олександра Сімчишина подав позов кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу" Микола Стефанчук (тепер перший віце-спікер Верховної Ради). "У позові він просив визнати протиправними дії міського голови Хмельницького Олександра Симчишин про порушення порядку проведення передвиборної агітації та залучити його до адміністративної відповідальності”.

На думку Миколи Стефанчука, мер порушив вимогу ч. 1 ст. 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України", згідно з якою посадовим особам органів місцевого самоврядування в робочий час забороняється участь у передвиборній агітації. В обгрунтування позовних вимог позивач вказав, що Олександр Симчишин неодноразово брав участь в агітаційних заходах кандидата у виборчому окрузі №187 висуванця ВО "Свобода" Віталія Діденка.


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
БМП, БТР та 9 окупантів: ССО показали, як знищують росіян на Донеччині
26 квітня 2024, 19:00
У Луцьку 14-річного хлопця уразило струмом на даху вагона: він помер у лікарні
26 квітня 2024, 18:54
Дуже високий рівень небезпеки: росіяни вивели у Чорне море два підводні ракетоносії
26 квітня 2024, 18:33
Росіяни видихнуться, саме в цей час у нас буде шанс наступати, – військовий експерт
26 квітня 2024, 18:20
На Херсонщині в полі трактор підірвався на міні
26 квітня 2024, 17:59
У Дніпрі судитимуть командира взводу, який вимагав з підлеглих 600 тис. гривень за нарахування бойових виплат
26 квітня 2024, 17:46
Понад 1 млрд грн збитків: російському генералу оголосили підозру за розграбування ЧАЕС
26 квітня 2024, 17:38
Більше ніж 800 громад розпочинають роботу з новим державним реєстром - реєстром адрес. Навіщо він знадобився
26 квітня 2024, 17:23
Президент звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ
26 квітня 2024, 17:10
Під Бахмутом прикордонники знищили бліндаж окупантів та склад БК
26 квітня 2024, 17:05
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »