UA | RU
24 березня 2021, 19:55

У Чернівцях помер чоловік, який раніше отримав щеплення від COVID-19

Він вакцинувався від коронавірусу більше тижня тому і мав супутні захворювання
Він вакцинувався від коронавірусу більше тижня тому і мав супутні захворювання
Фото: із відкритих джерел

Міністерство охорони здоров’я повідомило про смерть провізора аптеки Чернівецького військового госпіталю, який 15 березня отримав щеплення вакциною Covishield/AstraZeneca.

Про це повідомляється на офіційному сайті міністерства, передає RegioNews.

Відомо, що чоловік помер вранці 24 березня у міській клінічній лікарні №3, попередня причина смерті - гострий мозковий інсульт.

Чоловік мав важкі хронічні серцево-судинні захворювання, діабет та інші супутні хвороби. За інформацією департаменту охорони здоров’я Чернівецької області, 15 березня чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca”, - йдеться в повідомленні.

У МОЗ розповіли, що 16 березня о 17:25 чоловіка доставила бригада екстреної медичної допомоги в міську клінічну лікарню №3, де він лікувався з приводу інсульту.

Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у чоловіка не було. В той же день з того ж флакону вакцини було щеплено ще 9 осіб. У двох із них було підвтерджено COVID-19. Через це забір матеріалу для ПЛР-тестування здійснили й в померлого для аналізу”, заявили у відомстві.

За словами керівника мобільної бригади, яка вакцинувала працівників військового госпіталю, пацієнт переніс щеплення нормально і не висловлював скарг на стан здоров’я.

Для встановлення точної причини смерті призначено патологоанатомічне дослідження.

Нагадаємо, 23 березня на Одещині раптово померла вакцинована військова. Причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики