UA | RU
09 жовтня 2020, 16:36

У Раді знову хочуть скасувати переведення годинників

Можливо, що 25 жовтня українці востаннє перейдуть на зимовий час
Можливо, що 25 жовтня українці востаннє перейдуть на зимовий час
Фото: flickr

Віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроект №4201, яким пропонується скасувати переведення стрілок і встановити єдине київське час.

Про це сам Стефанчук написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє RegioNews.

Сьогодні зареєструвала законопроект про "Про обчислення часу в Україні", яким передбачається встановлення і закріплення на території України єдиного київського часу та відмова від подальшого сезонного переведення стрілок годинника", – повідомив він.

Стефанчук зазначив, що щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров'я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб.

Прийняття закону забезпечить стабільний природний цикл життєдіяльності людини, сприятиме поліпшенню стану здоров'я і підвищення працездатності населення", – підкреслив він.

Нагадаємо, юристи поставили під сумнів конституційність проекту закону про дистанційну роботу Верховної Ради, до розгляду якого закликав повернутися перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики