UA | RU
05 жовтня 2020, 21:54

Українські військові отримали модернізовані бойові танки "Булат"

Бойові танки відремонтували після прибуття із зони АТО
Бойові танки відремонтували після прибуття із зони АТО
Фото: "Укроборонпром"

Харківський завод імені В.О. Малишева відремонтував і модернізував чергову партію бойових машин "Булат", що надійшла з зони проведення Операції об’єднаних сил на сході держави.

Про це йдеться на сайті "Укроборонпрому", пише RegioNews.

Як повідомив генеральний директор заводу Василь Крилас, фахівці усунули всі пошкодження бойових машин, а також провели їх модернізацію з заміною комплектуючих.

"Булати" пройшли ремонт і складання за повним технологічним циклом. У танках встановлені нові засоби зв’язку і навігаційна апаратура, замінені деякі деталі", – зазначив директор підприємства.

Відновлені "Булати" "на відмінно" пройшли випробування у полігонних умовах: здійснили пробіг на 100 кілометрів, під час якого фахівці проаналізували роботу танків, а також пройшли перевірку стрільбами, в ході яких протестовані потужність та точність гармати і кулемету бойових машин.

Після проходження модернізації танки стали більш сучасними з покращеною координацією зв’язку, приладами прицілювання та системою спостереження, додав Крилас.

Довідка: БМ "Булат" – основний бойовий танк, який використовується в танкових військах ЗСУ. Ця бойова машина – глибока модернізація танка Т-64Б. Протягом останніх чотирьох років фахівці ЗІМ відремонтували після пошкоджень у зоні ведення бойових дій на сході держави та передали до українського війська понад півсотні модернізованих БМ "Булат" з покращеними тактико-технічними характеристиками.

Нагадаємо, 23 серпня президент відправив у ЗСУ нові танки та бронетранспортери.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися