UA | RU
06 травня 2020, 16:11

Бюджет Івано-Франківської області недоотримав 140 млн гривень податків через карантин

На боротьбу з епідемією коронавірусу в області витратили майже 63 мільйони гривень
На боротьбу з епідемією коронавірусу в області витратили майже 63 мільйони гривень
Фото: 112

Бюджет Івано-Франківської області недоотримав за квітень понад 140 мільйонів гривень, негативні прогнози і на травень. Якщо захворюваність знизиться, в області сподіваються на стабілізацію ситуації у червні.

Про це голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів розповів в інтерв’ю руху "Чесно".

За квітень бюджеті області недоотримав понад 70 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Негативно впливає на показники також скасування плати за землю на період карантину.

Для того, щоб в області був резерв на придбання засобів індивідуального захисту та медикаментів для забезпечення потреб 12 резервних медзакладів, що приймають хворих на COVID-19, розробили зміни, скоротивши фінансування деяких обласних програм, зокрема в галузях культури, спорту.

"Плюс невеличкі резерви, які мали. Так змогли відшукати 10 мільйонів гривень. Наприклад, через це довелося скасувати щорічний фестиваль "Карпатський простір", який був своєрідною візитівкою нашого краю, навіть на міжнародній арені", - зауважує голова.

На боротьбу з пандемією в області витратили майже 63 мільйони гривень. Це сукупне фінансування, що було спрямоване з міських, районних бюджетів, обласної скарбниці. Найбільшу суму виділила Івано-Франківська ОТГ – понад 25 мільйонів гривень. Меценати додали ще 20 мільйонів гривень.

Нагадаємо, через епідемію коронавірусу Тернопіль недоотримав 47 млн гривень. Бюджет громади за чотири місяці виконано на 91%.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики