UA | RU
10 червня 2021, 17:11

Стали відомі представники "Голосу" і "Батьківщини" у ТСК, яка розслідуватиме "справу вагнерівців"

Фото з відкритих джерел

Фракції "Голос" і "Батьківщина" подали своїх представників до тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування дій посадовців проти суверенітету України

Про це розповіла глава ТСК, заступниця голови парламентського комітету з нацоборони Мар'яна Безугла (фракція "Слуга народу"), передає RegioNews.

"Голос" і "Батьківщина" сьогодні подали своїх представників в ТСК! Це нардепи Роман Костенко і Сергій Євтушок. Дякую колегам, і це реально збільшує наші шанси на спільну якісну роботу та розвиток парламенту, - написала Безугла в четвер у Facebook.

Вона нагадала, що першим питанням, яке розглядатиме ТСК, стане "справа вагнерівців".

Український парламент 19 травня створив ТСК з розслідування можливих злочинів представників державної влади, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності України, проте опозиційні фракції "Голос", "Батьківщина", "Європейська солідарність" не дали в неї своїх представників. Зокрема, "Голос" і "Європейська солідарність" наполягали на створенні ТСК, яка має розслідувати виключно "справу вагнерівців".

Як повідомлялося, раніше Дмитро Нескоромний заявив про свою участь у розслідуванні Bellingcat по "справі Вагнера". Він обіцяє, що "буде цікаво, а для декого навіть повчально".

Наприкінці минулого року повідомлялося, що операція із затримання "вагнерівців" була санкціонована Порошенком. За словами п'ятого президента, спецоперація із затримання "вагнерівців", на жаль, була зірвана конкретними особами.

18 серпня 2020-го Бутусов заявив, що Єрмак зірвав операцію СБУ по затриманню "вагнерівців”. Навколо глави Офісу президента Андрія Єрмака розгортається новий скандал, пов’язаний із фактами можливої державної зради.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики