UA | RU
09 квітня 2021, 19:52

Чим Рада займеться на позачерговому засіданні: валютні кредити, приватизація та COVID-19

Депутати розглянуть 12 законопроєктів
Депутати розглянуть 12 законопроєктів
Фото з відкритих джерел

На наступному тижні під час позачергового засідання Верховна Рада розгляне, зокрема три законопроєкти, що стосуються реструктуризації зобов’язань за валютними кредитами та законопроєкт щодо об’єктів великої приватизації.

Про це написав народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура в своєму Telegram-каналі, передає RegioNews.

Так, Качура повідомив, що на наступному тижні під час позачергового засідання Верховна Рада розгляне 12 законопроєктів.

Серед них:

законопроєкт № 4543 щодо приватизації об’єктів великої приватизації

законопроєкт № 5014 про внесення змін до Розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення” Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)” (щодо окремих питань завершення 2020/2021 навчального року)

законопроєкт № 4636-1 щодо військового поховального ритуалу

законопроект № 4540 щодо штрафів за порушення самоізоляції

законопроект № 4210 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування

Також, планується розглянути три законопроекти, що стосуються реструктуризації зобов’язань за валютними кредитами: № 4475, № 4398, № 4399.

Попри епідеміологічну обстановку в країні, вважаю, що парламент повинен працювати. Але працювати в "дві зміни" (пленарні та позачергові засідання), на мій погляд, не дуже коректно по відношенню до громадян, які зараз не можуть працювати і їх переміщення в громадському транспорті обмежена, — зазначив Качура.

Як повідомлялося, наступного тижня Рада працюватиме у посиленому режимі. Депутати планують відновити пленарні засідання.

Також у Києві понад 360 нардепам видали спецперепустки на громадський транспорт. Загалом Апарат Ради отримав 3 тис. спецквитків.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...