UA | RU
05 березня 2021, 19:16

Джемілєв планує звернутися в ЄСПЛ через заборону від РФ на в’їзд до Криму

Окупанти заборонили йому в'їзд до Криму до 2034 року
Окупанти заборонили йому в'їзд до Криму до 2034 року
Фото з відкритих джерел

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що не знав про те, що Росія в 2019 році на 15 років продовжила йому заборона на в'їзд, в тому числі в анексований нею Крим.

Про це Джемілєв сказав у коментарі Крим.Реалії, передає RegioNews.

Взагалі-то я не в курсі, що вони продовжили. У 2014 році вони мені давали заборону на 5 років, до 2019 року. А потім, у 2018-му, за рік до закінчення цього терміну мене внесли до списку санкцій. І там терміни не вказувалися. З матеріалів так званої кримінальної справи з’ясовується, що 5 березня 2019 року вони продовжили заборону ще на 15 років, — сказав Мустафа Джемілєв.

Джемілєв зазначив, що "з огляду на вік”, російська заборона не має для нього значення.

До 2034 року мене давно вже не буде на цьому світі, також, як втім, не буде і окупації. У разі моєї смерті вони хочуть не пропустити на похорон до Криму. За радянських часів це практикувалося, — зазначив Джемілєв.

Лідер кримських татар повідомив, що в зв’язку з забороною на в’їзд до Криму він разом з адвокатом Миколою Полозовим буде звертатися до Європейського суду з прав людини.

Як повідомлялося, 26 лютого Президент підписав указ про заходи щодо деокупації та реінтеграції Криму. Глава держави також повідомив про те, що уряду доручено організація та запуск "Кримської платформи".

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності