UA | RU
15 лютого 2021, 21:05

Закон про зброю розглянуть у четвер: "слуги” голосуватимуть "вільно"

У будь-якому разі вони наполягатимуть на усуненні питання короткоствольної зброї
У будь-якому разі вони наполягатимуть на усуненні питання короткоствольної зброї
Фото: РБК-Україна

Нардепи від “Слуги народу” прийняли рішення про вільне голосування фракції з питання законопроєкту № 4335 “Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї”, який у Раді розглядатимуть у четвер.

Про це на брифінгу за підсумками засідання фракції заявив голова комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, глава робочої групи Денис Монастирський, передає RegioNews з посиланням на УНН.

Він повідомив, що на засіданні "слуг” було прийняте рішення "про вільне голосування фракції з цього питання”.

У четвер ми винесемо цей законопроект в зал. Якщо він буде підтриманий — більшість депутатів висловились за те, щоб питання короткоствольної зброї було прибрано з цього законопроекту. Друге — якщо він не буде підтриманий в залі, моє прохання як голови комітету було, що ми направимо його на повторне перше читання для того, щоб невідкладно ми забрали питання короткостволу, — сказав Монастирський.

Він наголосив, що законодавчо все ж необхідно врегулювати питання володіння зброєю.

Якщо говорити про строки, то, у будь-якому разі, найближчі півтора-два місяці це питання буде обговорюватись при будь-якому голосуванні у четвер, — зазначив нардеп.

Як повідомлялося раніше, сьогодні нардеп Корнієнко щодо законопроєкту №4335 зазначив, що у "Слузі народу" ще не визначилися з позицією щодо легалізації зброї.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики