UA | RU
27 січня 2021, 20:48

СБУ оприлюднила докази причетності Нескоромного до підготовки замовного вбивства

Зараз його розшукують для допиту і вручення підозри
Зараз його розшукують для допиту і вручення підозри
Фото: СБУ

Служба безпеки України оприлюднила докази причетності колишнього першого заступника глави СБУ Дмитра Нескоромного до організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає RegioNews.

Правоохоронці повідомляють, що Дмитру Нескоромному оголошено про підозру в організації цього злочину, її вручили рідним. Самого Нескоромного розшукують для допиту та мають вручити йому клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нескромний у своєму Telegram-каналі заявив, що йому ніхто не вручив підозру, "тому що підозра вручається особисто”.

За даними СБУ, Нескоромний спільно зі співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком вирішили вбити Наумова.

Серед доказів, які це підтверджують, – відео та фотоматеріали, аудіозаписи розмов Ю.Расюка, Д.Нескоромного та інших осіб, під час яких, зокрема, обговорюється організація вбивства, виконавці та інші деталі", - йдеться в повідомленні.

Слідство вважає, що основним мотивом злочину став той факт, що Наумов був перешкодою для повернення Нескоромного на високу посаду в керівництві СБУ, а також виступав проти призначення окремих членів колишньої команди Нескоромного в СБУ.

Фігуранти справи розробили детальний план посягання на життя А.Наумова. Задля його виконання співробітник АТЦ Ю.Расюк упродовж жовтня 2020 – січня 2021 року підшукав виконавців злочину, забезпечив їх фінансування, організував стеження за А.Наумовим. Це також підтверджено матеріалами справи та відповідними аудіо записами”, - розповіли в СБУ.

На першому аудіозаписі Расюк з невідомою особою обговорює організацію замовного вбивства А.Наумова:

На іншому аудіозаписі - розмова, яка була записана під час зустрічі Нескоромного та Расюка, на якій обговорюється, скільки коштуватиме ця справа:

Нагадаємо, раніше в СБУ повідомили про затримання полковника Альфи, який готував вбивство керівництва СБУ. Організатор вбивства начальника управління внутрішньої безпеки СБУ запропонував $50 тисяч за вчинення злочину.

Пізніше в мережі з'явився телеграм-канал від імені СБУ-шника, нібито підозрюваного в замовленні вбивства. Автор каналу спростовує інформацію про затримання і подальшу втечу Дмитра Нескоромного. Автор статті також натякнув, що він перебуває в Німеччині і обіцяє незабаром оприлюднити компромат на Баканова і Єрмака.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Обстріл Нікополя: в ОВА уточнили кількість постраждалих та показали наслідки
02 липня 2024, 18:38
В Укренерго повідомили, в які години відключатимуть світло 3 липня
02 липня 2024, 18:20
Внаслідок російського удару по Харкову отримали поранення жінка та двоє дітей
02 липня 2024, 18:10
Нацгвардійці показали, як знищують росіян у Серебрянському лісі
02 липня 2024, 17:50
Журналіст та колишній в'язень Кремля Асєєв отримав поранення на фронті
02 липня 2024, 17:37
На Миколаївщині з Південного Бугу дістали тіло чоловіка
02 липня 2024, 17:16
Шахраї від імені мера Сміли домовлялися на OLX про покупку нерухомості
02 липня 2024, 17:05
Під Бахмутом прикордонники уразили вантажівки та гармати окупантів
02 липня 2024, 16:46
Перед судом постане жителька Сумщини, яка говорила, що трагедія у Бучі – це "кіно"
02 липня 2024, 16:38
Готував ракетний удар по станціях Укрзалізниці на Вінниччині: агент ФСБ отримав 15 років тюрми
02 липня 2024, 16:22