UA | RU
19 січня 2021, 18:16

"Профанація Мінських переговорів щодо Донбасу доведена ОБСЄ до повного апофеозу", - Гармаш

ОБСЄ допустила на засідання ТКГ т. зв. громадських радників ОРДЛО з непідтвердженим статусом
ОБСЄ допустила на засідання ТКГ т. зв. громадських радників ОРДЛО з непідтвердженим статусом
Фото з відкритих джерел

Представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі (ТКГ) від України Сергій Гармаш повідомив, що на засіданні політичної підгрупи ТКГ у вівторок були так звані громадські радники з непідконтрольних уряду окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це Сергій Гармаш написав на своїй сторінці у Facebook, передає RegioNews.

Україна, Росія та ОБСЄ, виявляється, ведуть переговорний процес з "офіційними представниками ЛНР-ДНР"? А вони в курсі? Я перший раз сьогодні почув, - написав Гармаш.

Український учасник зазначив, що МЗС РФ не затверджувало зміни в делегації, так само і МЗС України не робило ноти про участь у Мінському процесі "громадських радників від ЛНР-ДНР". Але представник ОРЛО в політичній підгрупі ТКГ Родіон Мірошник у своєму Telegram-каналі написав повідомлення, в якому йшлося про те, що "сьогодні вперше в засіданні політичної групи Контактної групи візьмуть участь громадські радники від ЛНР і ДНР".

За словами Гармаша, координатор підгрупи від ОБСЄ П’єр Морель не зміг відповісти на запитання української делегації про те, хто ці люди, присутні на засіданні, сказавши, що на переговорах не прийнято порушувати питання щодо статусу учасників.

Отже, профанація Мінських переговорів щодо Донбасу доведена ОБСЄ до повного апофеозу... Дивні переговори, якщо вони ведуться незрозуміло з ким, - написав Гармаш.

При цьому він зазначив, що т. зв. громадські радники на засіданні у вівторок "не сказали ані слова".

Але важливим є те, що ОБСЄ проковтнула їхню появу, не поцікавившись ані статусом, ані дипломатичною процедурою їх допуску. І навіть не взявши на себе відповідальність за їхню технічну появу в процесі! Хоча процес технічно організовує виключно ОБСЄ! Тобто, тепер Москві у рамках ТКГ можна взагалі все?! - додав представник.

Гармаш зазначив, що українська делегація не зірвала процесу, "враховуючи, що ця провокація, найімовірніше, була приурочена до візиту до Києва нового головуючого в ОБСЄ - міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде". Але висловив припущення, що "післязавтра на нас, судячи з усього, чекає бурхливе засідання ТКГ".

Як повідомлялося раніше, вчора учасники ТКГ домовилися про поновлення газопостачання до Мар'їнки.

Сьогодні Україна в ТКГ запропонувала розробити єдиний план щодо Донбасу. У ньому повинні бути враховані пропозиції всіх сторін.

Нагадаємо, ТКГ цього тижня має провести три засідання. 21 січня відбудеться загальне засідання.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
На Київщині жінка скинула з залізничного мосту собаку
05 липня 2024, 04:16
Удар по газовій інфраструктурі Полтавщини: загинув працівник, троє людей постраждали
05 липня 2024, 03:45
На Донеччині Сили оборони уразили гаубиці та техніку росіян
05 липня 2024, 03:00
Житель Кривого Рогу намагався вбити сокирою власну матір
05 липня 2024, 02:11
На Буковині викрили жінку, яка за 6 тисяч доларів мала переправити українця до Румунії
05 липня 2024, 01:45
На Полтавщині швидкісний потяг на смерть збив жінку
05 липня 2024, 01:18
Росіяни скинули вибухівку з дрона на цивільних у Херсоні: поранені двоє людей
05 липня 2024, 01:00
На Київщині судитимуть 61-річного чоловіка за секс з неповнолітньою дівчиною
05 липня 2024, 00:50
В полі на Вінниччині знайшли уламки ударного дрона, збитого силами ППО
05 липня 2024, 00:16
У Повітряних силах пояснили, чому Росія стала рідше обстрілювати Київ
04 липня 2024, 23:44