UA | RU
01 грудня 2020, 19:03

СБУ перевірить депутатів на Закарпатті, які співали гімн Угорщини під час присяги

Правоохоронці хочуть перевірити всі обставини цієї події
Правоохоронці хочуть перевірити всі обставини цієї події
Фото: скріншот відео

Працівники Служби безпеки України перевіряють інформацію про можливі ознаки протиправної діяльності депутатів Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) на Закарпатті, які під час прийняття присяги співали національний гімн Угорщини.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, а також народний депутат Віталій Безгін у Facebook, передає RegioNews.

В СБУ повідомили, що 21 листопада під час прийняття присяги депутатами Сюртівської ОТГ за ініціативи голови, частина депутатів виконала національний гімн Угорщини.

Отримані Службою матеріали щодо цієї події наразі ретельно перевіряються. За результатами перевірки вживатимуться відповідні заходи реагування”, - йдеться в повідомленні.

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Віталій Безгін повідомив, що спільно із головою партії Олександром Корнієнком направили відповідне звернення в СБУ.

Він стверджує, що держава повинна жорстко і невідкладно реагувати на подібні випадки.

Не можна не реагувати на ситуацію навколо гімну Угорщини. Від учора ситуація на контролі голови ОДА та мажоритарника з округу. Тримаємо комунікацію з усіма органами, зокрема Службою безпеки України”, - написав Безгін.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що на Закарпатті СБУ проводить обшуки у лідера Партії угорців України, його підозрюють в укладенні фіктивних договорів благодійного фонду.

Того ж дня в СБУ розповіли подробиці обшуків на Закарпатті, вони підозрюють благодійний фонд у втручанні у внутрішньо-політичну ситуацію в Україні.

1 грудняу у МЗС Угорщини викликали українського посла для висловлення незадоволення і заявили, що Угорщина планує скаржитись на Україну в НАТО через обшуки на Закарпатті.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики