UA | RU
16 листопада 2020, 21:19

МОЗ порадило бізнесу "йти працювати в лікарні”. Соцмережі відреагували

Бізнесу, що розорився, порадили "перетворювати проблеми в нові можливості"
Бізнесу, що розорився, порадили "перетворювати проблеми в нові можливості"
Фото: із відкритих джерел

Користувачі соцмереж та лідери громадської думки бурхливо відреагували на скандальну заяву заступниці голови МОЗ Ірини Микичак, яка під час брифінгу запропонувала малому бізнесу, що опинився у вимушеному простої через карантин вихідного дня, "перетворювати проблеми у нові можливості” і йти працювати в лікарні.

Про це повідомляє RegioNews.

Зокрема, малим підприємцям, які не витримали кризи і розорилися через карантин, чиновниця МОЗУ порадила йти працювати в лікарні санітарами, працівниками пральні та кухні, електриками, охоронцями, вахтерами і різноробочими.

У суспільстві та соцмережах ця заява викликала неабиякий резонанс. Так, журналіст Микита Синицин іронізує, що з таким підходом вчителям доведеться піти в бізенс, медикам - в освіту, бізнесменам - в медицину.

Він вважає, що саме через такі заяви в Україні відсутні медицина, освіта і бізнес.

Колишній керівник Адміністрації президента Віктор Балога обурився, що для заступниці міністра охорони здоров'я не є проблемою, що люди втрачають роботу через обмеження. Він заявив, що влада явно загралась, і чим далі, тим очевидніше, що зміна окремих персонажів уже не допоможе.

Потрібно повністю перезавантажувати всю вертикаль, інакше ці "технократи" доведуть країну до колапсу", - стверджує Балога.

Головний редактор агентства РБК-Україна Сергій Щербина іронізує, що коли самозайняті підуть працювати в лікарні, настане благодать.

Барбер буде інтубувати, наприклад. Власник спортзалу - катетери ставити. Нормальна совкова тема. Нічого прохолоджуватися спекулянтам проклятим", - написав Щербина.

Блогер Олена Яхно, коментуючи заяву заступниці глави МОЗ, жартома погоджується працювати анестезіологом. Вона каже, що справиться, так як дивилася блоги в YouTube, як це робиться.

Активіст і волонтер Юрій Касьянов обурюється, що влада забрала у підприємців можливість чесно заробляти, і пропонує натомість робітничі спеціальності в лікарнях.

А чому не в моргах? Може на кладовищах? Чому не зобов'язати підприємців рити траншеї, підмітати вулиці, мити туалети?", - обурюється волонтер.

Головний редактор видання "Гордон" Олеся Бацман назвала ідею Ірини Микитчак "геніальним стартапом". Вона вважає, що цю програму потрібно поліпшити, щоб безробітні могли претендувати на позиції заступника міністра.

Нагадаємо, у Степанова порадили підприємцям йти працювати у лікарні. МОЗ запропонувало малому бізнесу "перетворювати проблеми у нові можливості".

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...