UA | RU
16 листопада 2020, 21:19

МОЗ порадило бізнесу "йти працювати в лікарні”. Соцмережі відреагували

Бізнесу, що розорився, порадили "перетворювати проблеми в нові можливості"
Бізнесу, що розорився, порадили "перетворювати проблеми в нові можливості"
Фото: із відкритих джерел

Користувачі соцмереж та лідери громадської думки бурхливо відреагували на скандальну заяву заступниці голови МОЗ Ірини Микичак, яка під час брифінгу запропонувала малому бізнесу, що опинився у вимушеному простої через карантин вихідного дня, "перетворювати проблеми у нові можливості” і йти працювати в лікарні.

Про це повідомляє RegioNews.

Зокрема, малим підприємцям, які не витримали кризи і розорилися через карантин, чиновниця МОЗУ порадила йти працювати в лікарні санітарами, працівниками пральні та кухні, електриками, охоронцями, вахтерами і різноробочими.

У суспільстві та соцмережах ця заява викликала неабиякий резонанс. Так, журналіст Микита Синицин іронізує, що з таким підходом вчителям доведеться піти в бізенс, медикам - в освіту, бізнесменам - в медицину.

Він вважає, що саме через такі заяви в Україні відсутні медицина, освіта і бізнес.

Колишній керівник Адміністрації президента Віктор Балога обурився, що для заступниці міністра охорони здоров'я не є проблемою, що люди втрачають роботу через обмеження. Він заявив, що влада явно загралась, і чим далі, тим очевидніше, що зміна окремих персонажів уже не допоможе.

Потрібно повністю перезавантажувати всю вертикаль, інакше ці "технократи" доведуть країну до колапсу", - стверджує Балога.

Головний редактор агентства РБК-Україна Сергій Щербина іронізує, що коли самозайняті підуть працювати в лікарні, настане благодать.

Барбер буде інтубувати, наприклад. Власник спортзалу - катетери ставити. Нормальна совкова тема. Нічого прохолоджуватися спекулянтам проклятим", - написав Щербина.

Блогер Олена Яхно, коментуючи заяву заступниці глави МОЗ, жартома погоджується працювати анестезіологом. Вона каже, що справиться, так як дивилася блоги в YouTube, як це робиться.

Активіст і волонтер Юрій Касьянов обурюється, що влада забрала у підприємців можливість чесно заробляти, і пропонує натомість робітничі спеціальності в лікарнях.

А чому не в моргах? Може на кладовищах? Чому не зобов'язати підприємців рити траншеї, підмітати вулиці, мити туалети?", - обурюється волонтер.

Головний редактор видання "Гордон" Олеся Бацман назвала ідею Ірини Микитчак "геніальним стартапом". Вона вважає, що цю програму потрібно поліпшити, щоб безробітні могли претендувати на позиції заступника міністра.

Нагадаємо, у Степанова порадили підприємцям йти працювати у лікарні. МОЗ запропонувало малому бізнесу "перетворювати проблеми у нові можливості".

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53
Корупційна справа Гринкевичів: оприлюднено перелік арештованого майна
25 квітня 2024, 19:44
Росія вбиває цивільних на Донеччині: 5 людей загинули, ще 8 постраждали
25 квітня 2024, 19:21
Керівникам шахти на Львівщині оголосили про підозру у торгівлі людьми
25 квітня 2024, 19:16