UA | RU
11 листопада 2020, 19:19

Мер Миколаєва, який хворіє на COVID-19, теж проти карантину вихідного дня

Він стверджує, що бізнес не витримає такого напруження
Він стверджує, що бізнес не витримає такого напруження
Фото: із відкритих джерел

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич виступив проти запровадження карантину вихідного дня.

Про це він повідомив у Facebook, передає RegioNews.

Я проти карантину вихідного дня. Коронавірус розповсюджується незалежно від часу і місця. А такі жорсткі заходи безпеки значно "вдарять” по бюджету нашого міста”, - заявив Сєнкевич.

Він стверджує, що за час весняного жорсткого карантину Миколаїв втратив 100 мільйонів гривень, і зараз бізнес не витримає такого напруження.

Сєнкевич додав, що за словами представників готельно-ресторанного бізнесу, їм немає сенсу працювати, якщо їхні заклади будуть зачинені на карантин вихідного дня.

Проте і противитись державним заходам протидії коронавірусу я не можу, адже в них теж є логіка. Навесні уникнути великої кількості захворюваності вдалося саме завдяки жорсткому карантину. Фактично сьогодні місцева влада знаходиться на роздоріжжі між коронавірусом і коронакризою. Тому ми повинні обрати третій шлях – золоту середину. Моя пропозиція – уникати гучних вечірок та великих свят у закладах харчування, скоротити кількість місць за одним столом, працювати до 22:00”, - написав мер міста.

Він також висловив стурбованість, що держава не передбачила механізмів компенсації для бізнесу, який вимушений згорнути свою роботу.

Нагадаємо, у Мера Миколаєва виявили коронавірус і запалення легень.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики