UA | RU
06 листопада 2020, 18:23

Зеленський приїхав на передову і пообіцяв відкрити два КПВВ на Донбасі

Глава держави ознайомився з умовами служби військових на передових позиціях
Глава держави ознайомився з умовами служби військових на передових позиціях
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський 6 листопада в рамках робочої поїздки до Луганської області провів зустріч з військовослужбовцями, які перебувають на передових позиціях.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає RegioNews.

Зокрема, Зеленський заявив, що завдяки стійкості українських воїнів Україна зможе звільнити свої землі від ворога і нагадав, що 77 років тому було звільнено від нацистських загарбників Київ.

Я впевнений: завдяки стійкості наших героїв це обов’язково станеться з тимчасово окупованим Донбасом. Дякую вам за службу. Бережіть себе, наші родини і в цілому Україну”, – сказав Зеленський.

Глава держави ознайомився з умовами служби військових на передових позиціях і вручив захисникам подарунки та сертифікат на військовий автомобіль.

Також під час брифінгу на КПВВ "Щастя" президент пообіцяв, що українська сторона відкриє два нові контрольні пункти вʼїзду та виїзду (КПВВ) на Донбасі, оскільки це одна із умов зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки у грудні 2019 році.

Ми вже 10 листопада відкриємо два КПВВ. Це "Щастя" і "Золоте". Все готове для того, щоб були як пішохідний перехід, так і автомобільний. Окремо є смуга для гуманітарних вантажів. Це одна з умов нормандської зустрічі", — розповів Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський прибув на Луганщину, він зустрінеться з військовослужбовцями.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися