UA | RU
22 жовтня 2020, 13:44

Мер Черкас Бондаренко разом з поплічниками напав на трьох дівчат у центрі Черкас

Надзвичайна ситуація сталася в центрі Черкас опівдні 20 жовтня
Надзвичайна ситуація сталася в центрі Черкас опівдні 20 жовтня
Фото: із відкритих джерел

На двох неповнолітніх школярок, Анастасію Д’яконову та Владиславу Капелюшну, напав…міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. 

Про це повідомляє RegioNews.

Очільника міста супроводжували заступник голови Черкаської облради Михайло Мушиєк, екс-заступник мера Черкас Геннадій Шевченко та ще кілька чоловіків.

Дівчата роздавали охочим черговий номер газети "Черкаська варта" (видавець ГО "Товариство новітніх політичних в’язнів України”). Раптом біля них зупинився чорний "Мерседес”, за кермом якого перебував Анатолій Бондаренко. Дівчат оточили кілька чоловіків. З боку чоловіків прозвучали образи, дівчат смикали за руки. Геннадій Шевченко відібрав телефон в однієї з дівчат та почав без дозволу вивчати контакти власниці.

Через хвилину до місця події підійшла Ольга Чепурна. Саме від неї дівчата отримали "Черкаську варту” для розповсюдження. Коли оточення Бондаренка це зрозуміло, то Ольгу почали смикати за руки й намагалися навіть поставити на коліна. При цьому слід звернути особливу увагу, що Ольга Чепурна – на 7-му місяці вагітності, і нападники (серед яких особливою завзятістю виділявся Геннадій Шевченко) – добре бачили її живіт. Всі троє дівчат – в сльози…

Пряма мова мера Черкас Анатолія Бондаренка: "Двоє дітей, 16-ти та 17-ти років, роздавали неправдиві відомості про мене, як про міського голову. Про мою дружину, про працівників міськвиконкому… Викликали поліцію. Знайшли замовника. Замовник – така собі Оля вагітна. В телефоні однієї з дітей – номер кандидатки від "Слуг народу”…Газета "Черкаська варта”, видавець "Товариство новітніх політв’язнів України”. Ну, я думаю, що в Черкасах про таку організацію не чули ніхто. Її не існує. І я думаю, що наша доблесна партія влади зареєструвала її швидко перед виборами…”

Розповідає Ольга Чепурна: "Вибігаю на дорогу. Шевченко наздоганяє мене, починає тягати за руки й хоче, щоб я опустилася на коліна. До нас підбігли перехожі. Я, чесно кажучи, сильно перелякалася. Живіт ніби скам’янів…Плачу. І в такому стані йду до Будинку торгівлі. Шевченко у супроводі якогось чоловіка наздоганяє. Починає кричати: "Люди, дивіться, вона – шахрайка!” Потім Шевченко нахилився й сказав, що зараз приїде поліція, і мені "піз..ц". Після цього перехожі прогнали Шевченка від мене. Стою біля будинку торгівлі, намагаюся прийти до тями…”

Пізніше викликані Бондаренком працівники Нацполіції відвезли Ольгу Чепурну, Анастасію Д’яконову та Владиславу Капелюшну у Соснівський райвідділ Нацполіції. Там дівчат протримали близько 4 годин. Після того, як до райвідділу прийшов адвокат, з усіх взяли пояснення та відпустили.

По суті влаштованої в центрі міста Бондаренком та його поплічниками колотнечі можна сказати наступне:

а) "не існуюче”, на думку Бондаренка, ГО "Товариство новітніх політичних в’язнів України”, яке відповідає за випуск "Черкаської варти”, засноване…15 років тому. Дата заснування організації – 13 жовтня 2005 року. Одним із засновників Товариства, до слова, був покійний черкащанин Руслан Зайченко;

б) у номері газети – виключно передруки з черкаських Інтернет-ресурсів "Про все”, "Нова Доба”, Крапива та Провінція;

в) чи звертався Бондаренко до суду з метою визначити, що в цих статтях є "неправдива інформація” про нього, дружину та працівників міської ради? Чи в даному випадку визначив чи самостійно, на "глазок”, не читаючи, бо він сам собі суд?

д) газета "Черкаська варта” - офіційно зареєстрована. Адреса видання: 01034, м. Київ, Шевченківський р-н, вул. Володимирська, буд. 42, А-А; ЄДРПОУ: 33887973.

Відомо, що вже сьогодні Ольга Чепурна мала намір подати в правоохоронні органи заяву проти мера Черкас Бондаренка та інших учасників насильницьких дій відносно неї в центрі Черкас 20 жовтня.

Нагадаємо, суд не задовольнив позов мера Черкас Бондаренка до президента Зеленського, раніше президент назвав мера Черкас бандитом.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Розстріл поліцейських на Вінниччині: вбивство зафіксувала бодікамера
20 квітня 2024, 12:16
У Дніпрі з-під завалів дістали ще одного загиблого: рятувальна операція завершена
20 квітня 2024, 11:34
Зеленський підписав указ про обмеження роботи онлайн-казино
20 квітня 2024, 11:13
Нічна атака на Україну: скільки цілей збила ППО
20 квітня 2024, 10:53
Ситуація на фронті та втрати ворога: інформація від Генштабу ЗСУ на 20 квітня
20 квітня 2024, 10:28
На Вінниччині вночі розстріляли поліцейських: один загинув
20 квітня 2024, 09:45
На Хмельниччині на хабарництві викрили голову військово-лікарської комісії
20 квітня 2024, 06:27
На Полтавщині тривають пошуки 13-річного хлопчика, який зник під час риболовлі майже тиждень тому
20 квітня 2024, 03:45
Смерть від рук вітчима: житель Миколаївщини забив 6-річного пасинка
20 квітня 2024, 01:24
В ДТП біля Львова загинув 12-річний велосипедист
20 квітня 2024, 00:32