UA | RU
27 липня 2020, 10:56

У Мін'юсті розповіли, звідки виникла ідея подарункових сертифікатів у СІЗО

Ціна сертифіката - від однієї до 12 тисяч гривень
Ціна сертифіката - від однієї до 12 тисяч гривень
Фото: Facebook

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, як виникла ідея запустити послугу продажу сертифікатів у платні камери у СІЗО, і чи є на них попит.

Про це він повідомив в ефірі каналу "1+1", передає RegioNews.

За його словами, однією із причин появи сертифікатів стала потреба у коштах на ремонт та утримування слідчих ізоляторів.

Нам потрібні гроші. Наші тюрми й слідчі ізолятори перебувають у жахливих умовах. Їх за щось потрібно ремонтувати та утримувати. Тюремна система може отримувати гроші коштом платних камер і коштом трошки екзотичного інструменту, як подарунковий сертифікат на "місце" у СІЗО", - повідомив глава Мін'юсту.

Малюська зауважив, що у Мін'юсті не робили прорахунки популярності сертифікатів на платні камери, адже передбачити попит неможливо.

Собівартість такого сертифікату нульова. Щонайменше чотири сертифікати було придбано у першу годину роботи послуги. Вже 28 тисяч гривень у нас на рахунках є", - сказав Малюська.

Він додав, що вартість сертифіката залежить від місця розташування СІЗО, а також терміну перебування.

Нагадаємо, 24 липня Мін'юст почав продаж подарункових сертифікатів на платні камери в СІЗО. Вже наступного дня меру Одеси Труханову подарували сертифікат на VIP-камеру в СІЗО.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...