UA | RU
15 червня 2020, 11:00

ЗМІ визначили ТОП-5 кращих керівників областей

Підведені підсумки по регіонах за перший квартал 2020 року
Підведені підсумки по регіонах за перший квартал 2020 року
Фото: dsnews.ua

У ЗМІ склали рейтинг регіонів України за їх успіхами і невдачами в першому кварталі 2020 року. Порівнювалися показники 23 мирних регіонів (без окупованих АРК і Севастополя та наполовину окупованих Донеччини та Луганщини) за 20 суспільно значущими критеріями.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на дані "Ділової столиці".

За підсумками першого кварталу 2020 року ТОП-5 кращих голів обласних державних адміністрацій увійшли керівник Львівської ОДА Максим Козицький, Вінницької ОДА Владислав Скальський, м. Києва (КМДА) Віталій Кличко, Одеської ОДА Максим Куций і Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Отримані в рейтингу цифри взяті зі зведень Держстату та його територіальних органів, зазначають у виданні. Так, спільними для всіх регіонів України стали: падіння реального ВВП в першому кварталі року на 1,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року; обсяг падіння капітальних інвестицій в 1,55 рази, виробництва будівельної продукції - на 5,5% промислової продукції на 5,1%.

Наголошується, що в загальному падінні є частка і глобальних обставина (пандемія, світова економічна криза), так і політика центральної влади і діяльність керівників регіонів.

Так, рейтинг успішності губернаторів очолює голова Львівської ОДА Максим Козицький. Він набрав найбільшу суму балів за 20 критеріями - 74,5 бали. Козицький очолює Львівську ОДА з 5 лютого 2020 р.

Львівщина у першому кварталі зуміла уникнути великих провалів, за єдиним винятком - область увійшла до трійки регіонів з найвищою часткою працівників, відправлених у відпустки за свій рахунок (2,7%). Серед найважливіших успіхів області: збільшення динаміки будівництва, а також нарощування виробництва продукції на 28,5%.

Другу позицію рейтингу займає голова Вінницької ОДА Владислав Скальський (64 бали). Вінниччина стала лідером по динаміці сільського господарства, показавши в першому кварталі зростання на 6,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, виробництво м'яса зросло на 16,5%, яєць - на 6,8%. Також область стала лідером за динамікою експорту товарів і послуг, показавши в першому кварталі зростання експорту товарів на 48% і послуг на 47,5%.

Третій рядок рейтингу успішності регіонів займає мер столиці України Віталій Кличко (49 балів). Серед всіх успіхів столиці особливої уваги заслуговує ситуація з робочими місцями. У першому кварталі Київ став лідером по динаміці штатних працівників: їх чисельність зросла на 1,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року, тоді як в середньому по Україні, навпаки, скоротилася на 1%. Варто підкреслити, що при цьому столиця втримала на низькому рівні вимушену неповну зайнятість. Серед всіх регіонів Київ показав найменшу частку працівників, переведених на неповний робочий тиждень (0,7%, тоді як в середньому по Україні - 2,1%). Також Києві в четвірці регіонів з найменшою часткою працівників, відправлених у відпустки за свій рахунок (0,4%, тоді як в середньому по Україні - 1,3%).

На наступний рядок рейтингу серед губернаторів пробився голова Одеської ОДА Куций Максим (41 бал). Його область за більшістю критеріїв перевищує середньоукраїнський рівень. Зокрема, у першому кварталі Одещина увійшла до четвірки лідерів за динамікою реальної зарплати, в п'ятірку регіонів з найнижчою часткою працівників, переведених на неповний робочий тиждень, у шістку найбільш благополучних по динаміці капітальних інвестицій.

Замикає п'ятірку губернаторів голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов (38 балів). У першому кварталі Полтавщина посіла перше місце за динамікою капітальних інвестицій. У той час як в середньому по Україні обсяг капінвестицій зменшився на 35,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року (що означає скорочення в 1,55 рази), на Полтавщині зменшення склало лише 4%. Завдяки цьому область увійшла до трійки лідерів за обсягом капінвестицій на душу населення.

Нагадаємо, партія "Слуга народу" повідомила про призначення голів і членів рад вже в 18 областях та місті Кривий Ріг.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
СБУ затримала "чорних зброярів", які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку
26 квітня 2024, 14:27
Заборона діє не для всіх: названо категорії чоловіків, які все ж можуть отримати паспорт за кордоном
26 квітня 2024, 14:12
Справа Сольського: за міністра агрополітики внесли заставу в понад 75 млн грн
26 квітня 2024, 14:05
Сольський після виходу з СІЗО повернувся до роботи у міністерстві
26 квітня 2024, 13:55
Чи загрожує депортація українцям з протермінованими паспортами: в МВС Польщі окреслили позицію
26 квітня 2024, 13:46
Мешканці Київщини можуть почути гучні вибухи: де працюватимуть сапери
26 квітня 2024, 13:38
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваних переховували знайомі військові
26 квітня 2024, 13:10
На Банковій заявили, що держава не зобов'язана видавати українцям паспорти за кордоном
26 квітня 2024, 13:03
СБУ затримала російських коригувальників, які наводили КАБи на Харків
26 квітня 2024, 12:34
Окупанти завдали удару по Нікополю: постраждали 9-річний хлопчик та чоловік
26 квітня 2024, 12:30