UA | RU
10 травня 2020, 18:38

У МЗС запевняють, що для виїзду за кордон не потрібно ніяких дозволів

Заборона стосується лише аеропортів та деяких пунктів пропуску
Заборона стосується лише аеропортів та деяких пунктів пропуску
Фото: flickr

В Україні законодавчо не заборонено виїзд громадян України за кордон, однак повітряне сполучення в Україні офіційно закрите.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України, передає RegioNews.

Таку заяву у відомстві зробили у відповідь на повідомлення низки іноземних дипломатичних місій, в тому числі посольством Великої Британії про те, що Україна забороняє виїзд своїх громадян без дозволу МЗС.

У міністерстві запевняють, що при ухваленні рішення стосовно авіарейсів МЗС виконує лише функцію комунікатора, а заборона стосується лише аеропортів та деяких пунктів пропуску.

В умовах протидії епідемії коронавірусу в Україні, уряд ухвалив рішення про закриття окремих пунктів пропуску через державний кордон, зокрема, для повітряного сполучення. У цьому контексті МЗС інформувало іноземні дипломатичні представництва в Україні щодо тих пунктів пропуску через державний кордон, які тимчасово не працюють", - повідомили у МЗС.

Чиновники запевняють, що жодної іншої інформації про обмеження виїзду за кордон чи необхідності отримання спеціального дозволу на виїзд українців, в тому числі з дозволом на проживання в інших країнах, міністерство не надавало.

У зовнішньополітичному відомстві говорять, що МЗС виконує комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади та іноземними дипломатичними представництвами в Україні.

Нагадаємо, станом на 10 травня в Україні зафіксовано 15232 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Авіаперевізники Czech Airlines, Wizz Аir та Lufthansa упродовж травня - максимум на початку червня планують відновити регулярні рейси з України до Європи.

29 квітня Державна авіаційна служба заборонила компанії МАУ виліт літака з українськими заробітчанами до Великобританії.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики